"Un pas mic pentru om, un pas uriaş pentru omenire”: 47 de ani de la aselenizare (VIDEO)

"Un pas mic pentru om, un pas uriaş pentru omenire'': 47 de ani de la aselenizare (VIDEO)

Pe 20 iulie 2016 s-au împlinit 47 de ani de când primul om a pus piciorul pe Lună. Este vorba despre astronautul Neil Armstrong, care pe 20 iulie 1969 a păşit pe singurul satelit natural al Pământului şi a rostit ''Un pas mic pentru om, un pas uriaş pentru omenire''.

NASA celebrează pe reţelele de socializare împlinirea a 47 de ani de la prima aselenizare.

47 de ani de la prima aselenizare

Aproximativ 530 de milioane de telespectatori din lumea întreagă au vizionat acea transmisiune televizată în alb negru, difuzată în direct, şi au avut ocazia de a vedea momentul în care Neil Armstrong, purtând un costum spaţial alb, a început să coborare pe scara modulului lunar, pregătindu-se să păşească pe Lună, amintește News.ro.

Au trecut 47 de ani din ziua în care cei trei astronauţi americani (Michael Collins a fost cel de-al treilea, însă el nu a ajuns pe Lună, rămânând la bordul navetei de comandă, pe orbita lunară) au realizat acea reuşită istorică. În următorii trei ani care au urmat, alţi 10 astronauţi au ajuns pe Lună în cadrul misiunilor NASA din seria ”Apollo”, însă niciunul nu a devenit la fel de celebru ca Neil Armstrong şi a lui frază – ”un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire”.

Tags: