Un politician german l-a comparat pe Erdogan cu „un mic șobolan de canalizare”. Reacția Turciei

Un politician german l-a comparat pe Erdogan cu „un mic șobolan de canalizare”. Reacția Turciei
Wolfgang Kubicki, politicianul german care l-a comparat pe Erdogan, președintele Turciei, cu „un mic șobolan de canalizare”. Foto: Hepta - DPA Images / Philipp von Ditfurth

Wolfgang Kubicki, parlamentar german al Partidului Democrație Liberă, l-a asemănat pe președintele turc Recep Tayyip Erdogan cu „un mic șobolan de canalizare”. Declarația a stârnit furie la Ankara. Ministrul de Externe al Turciei l-a convocat pe ambasadorul german pentru a protesta vizavi de această afirmație.

Supărare la Ankara după ce Erdogan a fost comparat cu un șobolan

„Condamnăm în cei mai duri termeni declarațiile jignitoare ale lui Wolfgang Kubicki, viceliderul Parlamentului Federal al Germaniei, despre președintele nostru într-un discurs ținut în campania pentru alegerile din Saxonia Inferioară”, a transmis Tanju Bilgic, purtătorul de cuvânt al ministerului turc de Externe, citat de Reuters.

Acesta a mai spus că declarațiile politicianului german spun câte ceva despre „nivelul politic și moral” al acestuia și „relevă vulgaritatea sa”.

Cum și-a apărat Wolfgang Kubicki declarația

Kubicki a confirmat că a făcut declarația în timp ce încerca să atragă atenția asupra creșterii numărului de imigranți ilegali care vin din Turcia în Germania.

„Un șobolan de canalizare e o creatură mică, drăguță, dar și isteață și vicleană, care apare și în poveștile pentru copii”, a continuat Kubicki, referindu-se la animația „Ratatouille”:

Politicianul german a apreciat decizia lui Erdogan din 2015 de a limita numărul refugiaților care intră în UE, dar a constatat că numărul acestora iar a început să crească, „fapt ce e o provocare pentru politica germană externă și internă”.

Insultarea președintelui e un delict penal în Turcia, țară condusă de Erdogan și partidul său în ultimele două decenii.

Urmăriți B1TV.ro și pe