Un politician moldovean intenționează să construiască o copie a Marelui Zid Chinezesc la granița cu România

Un politician moldovean intenționează să construiască o copie a Marelui Zid Chinezesc la granița cu România
Foto: tv7.md

Politicianul moldovean Renato Usatîi, care va candida la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, şi-a anunţat intenţia de a construi o replică a Marelui Zid Chinezesc la graniţa Republicii Moldova cu România, unde vor fi înfiinţate magazine, restaurante, cazinouri, relatează TV7.

Renato Usatîi, o figură controversată în Republica Moldova în urma implicării într-un scandal financiar din 2011 şi a legăturilor cu oameni de afaceri din Rusia, a declarat, într-o emisiune a postului de televiziune TV7, că are în vedere să formeze o coaliţie cu Partidul Comuniştilor sau cu Partidul Socialiştilor, condus de fostul comunist Igor Dodon în urma alegerilor legislative programate la 30 noiembrie în Republica Moldova.

Creditat în sondajele de opinie cu şanse la obţinerea unui mandat în Parlamentul de la Chişinău, Usatîi a intrat în cursa electorală pentru scrutinul din 30 noiembrie pe listele partidului „Patria”, după ce, anterior, justiţia din R. Moldova a respins înregistrarea altor două formaţiuni politice înfiinţate de controversatul om de afaceri .

Întrebat despre resursele financiare de care dispune şi de susţinerea acordată unor instituţii din Republica Moldova, în condiţiile în care a finanţat cu sume impresionante o serie de concerte şi evenimente de caritate, Renato Usatîi a explicat că „i-a ajutat pe unii sau pe alţii”.

„Şi aici nu este vorba de corupţie. Nu-mi era ruşine să ajut pe cineva. Este şi o lege privind sponsorizarea. Orice acţiune era coordonată cu Ministerul de Interne. Eu am oferit pistoale, maşini poliţiştilor. Miniştrii nu au fost împotriva acestor acţiuni. Timp de şapte ani, anual am făcut aşa ceva. Eu ofeream aceste lucruri, iar ministerul deja trebuia să decidă cui exact le oferă. Rugămintea mea a fost să fie oferite oamenilor reali, care au meritat”, a afirmat politicianul în emisiunea de la postul de televiziune TV7.

De asemenea, Renato Usatâi a mai declarat că este dispus să renunţe la cetăţenia rusă când va fi votată legea în acest sens. La sfârşitul lunii septembrie, Usatîi a provocat polemică, după ce a declarat că vrea să implementeze în Republica Moldova un sistem de conducere autoritar similar celui din Belarus.

Ultima oră
20:03 - DOCUMENT. Peste 70 de liberali au lansat un apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale. Ludovic Orban: Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României
19:53 - Drama unei bătrâne de 101 din Botoșani, care a rămas fără casă din cauza unui incendiu
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)
18:20 - Andreea Ibacka, mesaj important cu doar câteva zile înainte să nască: Sunt destule nopți în care respir greu