Un pompier din Vâlcea a murit din cauza infecției cu Covid-19. Bărbatul a fost confirmat în 13 octombrie, iar starea i s-a agravat

Un pompier din Vâlcea a murit din cauza infecției cu Covid-19. Bărbatul a fost confirmat în 13 octombrie, iar starea i s-a agravat

Un pompier din judeţul Vâlcea care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 a murit, luni seară, la spital. Bărbatul a fost confirmat în data de 13 octombrie, a rămas iniţial la domiciliu, dar după ce a prezentat simptome specifice malariei respiratorii a ajuns la spital, unde starea i s-a agravat.

Un pompier din Vâlcea a murit răpus de Covid-19

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea a anunţat, luni seară, decesul unui pompier de la Brezoi.

”Plt. Adj. Sef. Banu Gheorghe Romeo, născut în data de 09.07.1974, angajat ca subofiter operativ principal la data de 01.09.2006 în cadrul Gărzii de Intervenţie Brezoi – Detaşamentul de Pompieri Rm. Valcea – ISUJ Valcea, a fost confirmat cu Covid – 19 la data de 13.10.2020. În perioada 13.10.2020 – 26.10.2020 a fost emisă decizia de izolare la domiciliu, iar din cauza prezentaării unor simptome specifice virusului, începând cu data de 19.10.2020 a fost internat în Spitalul Judeţean Vâlcea, Secţia de Boli Infectioase”, se arată într-un comunicattransmis Ide reprezentanții SU Vâlcea.

Sursa citată a precizat că, în cursul zilei de luni, bărbatul a fost transferat de la Secţia de Boli Infecţioase la UPU Vâlcea ca urmare a agravarii stării de sănătate.

Decesul bărbatului în cauză a fost declaratla ora 20.00.

Focare de Covid-19 în Vâlcea

În urmă cu două luni, au fost confirmate peste 200 de cazuri de infectare în centrele pentru bătrâni şi pentru persoane cu dizabilităţi din judeţul Vâlcea. În total,cinci focare au fost depistate în judeţ.

Centrul Zătreni a fost cel mai afectat, cu 109 de cazuri pozitive.

Printre bolnavi, s-aunumăratşi personalul medical şi cel de asistenţă.

Şi centrele Bistriţa şi Lungeşti au avut foarte multe persoane infectate, 64, respectiv 21.

Pe locurile4 și 5 s-au aflataflă centrul Nicolae Bălcescu, cu nouă cazuri şi cel de recuperare şi reabilitare Băbeni, cu 10 cazuri pozitive.

De la începutul pandemiei, 3.584 de oameni au fost confirmaţi cu coronavirus în Vâlcea.

Când și cum se va termina pandemia de coronavirus

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), este foarte probabil ca pandemia decoronavirussă fie una îndelungată, dat fiind contextul actual, al creșterii numărului de infectări cu COVID-19 pe plan mondial.

OMSa declarat că „evaluează în continuare nivelul de risc global reprezentat de COVID-19 ca fiind unul foarte înalt”. Mai mult, deși se fac demersuri pentru realizarea unui vaccin eficient anti-coronavirus,OMSavertizează că “o soluție miraculoasă” s-ar putea să nu fie găsită niciodată.

La opt luni după ce a decretat starea de urgenţă mondială, directorul general alOMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a afirmat, în cadrul celei de-a patra reuniuni a Comitetului de Urgenţă, că„pandemia de COVID-19 este o criză de sănătate ce are loc o dată într-un secol şi ale cărei efecte vor fi resimţite timp de decenii”.

Mai mult, deși peste 150 de companii farmaceutice lucrează pentru găsirea unor vaccinuri, iar mai multe din acestrea se află în ultima fază de testare, acest lucru nu ar fi o garanție în eradicarea virusului SARS-CoV-2, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

De asemenea, acesta a mai punctat că măştile sanitare ar trebui să devină un simbol al solidarităţii în lume, făcând apel la respectarea regulilor sanitare impuse de autorități.