Un spin din coroana lui Iisus, expus la British Museum

Un spin din coroana lui Iisus, expus la British Museum
Obţinut în timpul celei de-a patra cruciade şi vândut regilor Franţei, un fragment din coroana de spini a lui Iisus a stat ascuns timp de 200 de ani într-o şcoală publică din Marea Britanie, informează Daily...

Obţinut în timpul celei de-a patra cruciade şi vândut regilor Franţei, un fragment din coroana de spini a lui Iisus a stat ascuns timp de 200 de ani într-o şcoală publică din Marea Britanie, informează Daily Mail.

Artefactul prezentat ca fragment din coroana de spini a lui Iisus va face parte dintre exponatele British Museum.

Nimeni nu contestă autenticitatea şi valoarea istorică a obiectului vechi de 2000 de ani, dar specialiştii susţin că dovezile care îl apropie de originea sacră sunt  extrem de reduse.

În ultimii 200 de ani, spinul a fost păstrat în Stonyhurst College, în regiunea Lancashire.

Cercetătorii cred că coroana de spini a fost capturată în timpul celei de-a patra cruciade (1200) din Constantinopole, capitala Imperiului Roman de Răsărit, după care a fost vândută regelui francez Ludovic al IX-lea. Acesta a păstrat coroana într-o capelă special construită, iar ghimpii ei au fost cu timpul oferiţi drept dar de nuntă. Artefactul este înfăşurat în jurul perlelor reginei Maria a Scoţiei.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)