Una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa își anulează zborurile din cauza Covid-19

Una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa își anulează zborurile din cauza Covid-19
Una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa își anulează zborurile din cauza Covid-19. Sursa Foto: Hepta/DPA Images / Patrick Pleu

Luni, compania aeriană low-cost EasyJet, a transmis că a fost silită să anuleze unele zboruri spre şi dinspre Marea Britanie, după o nouă explozie a cazurilor de infecţie cu COVID-19 în rândul angajaţilor, potrivit Reuters.

EasyJet a anulat luni aproximativ 60 de zboruri din cele aproximativ 1.645 de zboruri care erau programate spre şi dinspre Marea Britanie.

Un nou val de infectări Covid-19

La începutul anului 2022, Marea Britanie care a ridicat toate restricţiile privind Covid-19, a înregistrat în ultimele săptămâni un nou val de infectări, astfel că în săptămâna care s-a încheiat la 26 martie, o persoană din 13 persoane era infectată cu COVID-19, cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei.

Cu toate că ratele de spitalizare sunt sub vârfurile atinse în 2020 şi 2021, mai multe companii, inclusiv aeroporturile, anunţă că serviciile lor sunt afectate de numărul mare de angajaţi care sunt nevoiţi să stea acasă.

„Clienţii au fost contactaţi pentru a li se comunica opţiunile, care includ un zbor alternativ, primirea unui voucher sau returnarea completă a banilor”, a informat EasyJet.

Compania aeriană EasyJet a precizat că a fost nevoită să ia măsuri pentru a face faţă perturbărilor prin modificarea programului echipajelor, dar cu toate acestea a fost nevoită să anuleze unele zboruri şi să combine unele curse pentru care erau mai multe opţiuni, pentru a reduce impactul lipsei de personal.

EasyJet, una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost în Europa

Potrivit legislaţiei, persoanele care sunt testate pozitiv cu COVID-19 nu mai trebuie să se auto-izoleze dar companiile le sfătuiesc să stea acasă. EasyJet are o capitalizare bursieră de 3,33 miliarde de lire sterline (4,6 miliarde de dolari) şi este bine poziţionată în Marea Britanie, Italia, Elveţia, Germania şi Franţa.

În ultima perioadă, EasyJeta efectuat peste 650 de zboruri de repatriere, aducând în Marea Britanie mai bine de 45,000 de pasageri. EasyJet este una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost în Europa, cu baza la Aeroportul Luton din Marea Britanie.

Pandemia de coronavirus a îngenunchiat și Marea Britanie, peste 19,500 de persoane au contactat virusul, dintre care 1,228 și-au pierdut viața.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)