Unde se întâlnesc antivacciniștii?

Unde se întâlnesc antivacciniștii?
Foto simbol: Hepta.ro / Zuma Press / Muhammed Ibrahim Ali

Telegram-ul rusesc găzduiește „libertatea de opinie” a anti-vacciniștilor e de părere presa austriacă în ziua în care mii de persoane au demonstrat la Viena împotriva introducerii vaccinării obligatorii. Se observă că până și mass-media din Austria a început să găzduiască din ce în ce mai des opinii critice despre ceea ce ne paște de la răsărit. E ceva nou, atrage atenția și merită de observat!

Oponenții vaccinării se întâlnesc la tejgheaua serviciul de mesagerie rusesc Telegram, o rețea de socializare ușor de utilizat care sfidează regulile democrației. Mulți cred că ar fi și „safe”…

Aplicația eludează reglementările juridice în domeniu ce guvernează în occident și îi găzduiește nestingherit pe mulți cu bună știință, controversați sau nu. În timp ce afirmațiile false sunt din ce în ce mai des șterse de pe platforme precum Facebook nu același lucru se întâmplă pe Telegram. Platforma este astfel parcă un loc de joacă pentru proscriși, relatează cotidianul vienez „Kurier” sub semnătura lui Michael Hammerl.

Aplicația Telegram este lesne de folosit, similar cu mai cunoscutul WhatsApp. Doar că profilul poate fi și anonim, grupurile de chat pot avea 200.000 de membri iar pe canale poate fi afișat un conținut pentru un public nelimitat.

Telegram s-a impus ca un mediu pentru proscriși și exemple se pot găsi destule în fiecare țară. Cele mai sălbatice mituri ale conspirației, fake news-urile proliferează și de cele mai multe ori rămân necontestate. Evident că există legi și în Rusia, a platformelor de comunicare, care ar obliga Telegram să șteargă conținutul ilegal. Doar că serviciul ignoră autoritățile ruse de reglementare, mută constant sediul companiei și devine cumva intangibil din punct de vedere juridic. Politicienii germani dezbat chiar dacă ar fi cazul să „oprească” platforma din acest motiv, își continuă „Kurier” relatarea în ediția de seară din 16.01.2022.

Telegram este prea tolerant față de intoleranți. Are nevoie de o respingere clară împotriva manipulării și a discursului instigator la ură. Cine mărșăluiește la o demonstrație cu neo-naziștii, scursura societății oricare ar fi aceasta, este complice, conchide „Kurier”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina