Ungaria a terminat gardul de sârmă ghimpată de la frontiera cu Croația

Ungaria a terminat gardul de sârmă ghimpată de la frontiera cu Croația

Ungaria a terminat instalarea gardului de sârmă ghimpată de 41 de kilometri la frontiera cu Croația, într-o încercare de a-i opri pe imigranții care vor să treacă prin teritoriul ungar în drumul lor spre Vest, informează AFP, citată de Agerpres.

„Gardul a fost terminat în noaptea de vineri spre sâmbătă”, a declarat Attila Kovacs, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Autoritățile de la Budapsta au decis să ridice gardul doar pe o distanță de 41 de kilometri, restul de 330 km ai frontierei între cele două țări fiind delimitat de râul Drava, dificil de traversat.

Ungaria a acuzat autoritățile croate că-i încurajează pe migranți să-i treacă „ilegal” frontiera. Pe de altă parte, autoritățile de la Zagreb au afirmat că au convenit cu Budapesta ca Ungaria să-i lase să intre pe teritoriul său pe migranții „vulnerabili”.

Ungaria a mai ridicat un astfel de gard și de-a lungul graniței cu Serbia, pe care l-a întărit apoi cu o palisadă de patru metri înălțime, și intenționează să instaleze un gard și pe o parte din frontiera cu România, la est.

Ultima oră
18:00 - Cristian Diaconescu, despre viitorul secretar general al NATO: „Discuția în acest moment, într-adevăr, se îndreaptă spre o variantă din Europa de Est” / Ce spune despre varianta Klaus Iohannis (VIDEO)
17:51 - Bărbat din Dolj, rănit grav de artificii, la o petrecere. A fost transferat cu elicopterul la Spitalul Floreasca
17:43 - MAE dezvăluie câți moldoveni sunt în așteptare pentru cetățenia română. Cererile, afectate de pandemia de COVID-19
17:30 - Japonia prelungește starea de urgență la Tokyo și o introduce și în alte regiuni: Gazda Jocurilor Olimpice se confruntă cu un trend pandemic alarmant pe fondul variantei Delta
17:18 - Secția de Oncologie a Spitalului Județean Buzău, închisă pentru o săptămână. Singurul medic intră în concediu
17:13 - Ministerul Culturii a avut o execuție bugetară de 90% în primul semestru. Bogdan Gheorghiu: „Salut iniţiativa prim-ministrului Florin Cîţu. Românii trebuie să ştie şi să înţeleagă ce se întâmplă cu taxele şi impozitele pe care le plătesc”
17:00 - Atac ransomware asupra Spitalului Clinic Witting din București. SRI: Astfel de atacuri reprezintă un semnal de alarmă cu privire la nivelul scăzut de securitate cibernetică
16:45 - Belarus, gata să invite trupe rusești dacă este nevoie, spune Aleksandr Lukașenko: „Dacă este necesar, nu vom ezita”
16:42 - Vaccinul împotriva COVID-19, obligatoriu pentru medici în Ungaria. Măsura intră în vigoare de la 1 septembrie
16:35 - Scrisoare a mediului academic împotriva schimbărilor privind plagiatele. Klaus Iohannis: Am toleranță zero față de orice abatere de la cultura integrității