Ungaria: Sperăm ca noul preşedinte al Ucrainei va soluţiona problemele minorităţii maghiare

Ungaria: Sperăm ca noul preşedinte al Ucrainei va soluţiona problemele minorităţii maghiare
Foto: The Atlantic

Ministerul de Externe al Ungariei speră ca noul președinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski, va rezolva problema minorității maghiare din această țară.

Afirmația vine după ce președintele încă în exercițiu Petro Poroşenko a promulgat Legea privind asigurarea funcţionării limbii ucrainene ca limbă de stat, transmite Radio Svoboda, scrie Rador.

Oficialii de la Budapesta consideră că Legea va limita drepturile minorităților.

„Suntem interesați de restabilirea relațiilor echilibrate și amicale dintre Ungaria și Ucraina și sperăm că noul președinte ales va da dovadă de deschidere în această privinţă”, declară MAE maghiar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)