Universitatea din Catania: „Victor Ponta a făcut un curs de perfecționare post-universitar”

Universitatea din Catania: „Victor Ponta a făcut un curs de perfecționare post-universitar”
Universitatea din Catania confirmă pentru B1 TV că premierul Victor Ponta nu are niciun master de la această instituţie, contrar a ceea ce a scris acesta timp de 12 ani în CV-ul său. Şeful Executivului şi-a pus...

Universitatea din Catania confirmă pentru B1 TV că premierul Victor Ponta nu are niciun master de la această instituţie, contrar a ceea ce a scris acesta timp de 12 ani în CV-ul său. Şeful Executivului şi-a pus în CV-ul său acest master, iar odată cu scandalul de plagiat, l-a scos.  A revenit miercuri încercând să demonstreze că are cursuri făcute în Catania. Diploma confirmă asta, dar este vorba despre cursuri post universitare.

În urma unei solicitări adresate de postul B1 TV Universităţii din Catania, conducerea instituţiei a precizat că Victor Ponta a participat în anul 2000 la un „curs de perfecţionare.”

„Universitatea din Catania confirmă că doctorul Victor Ponta a participat în anul 2000 la un curs de perfecţionare post-universitar organizat de Facultatea de Jurisprudenţă, sub coordonarea profesorului Antonino Galati. Respectivul atestat de participare a fost semnat de fostul rector, profesorul Ferdinando Latteri”, se arată în răspunsul italienilor.

Timp de 12 ani, în CV-ul premierului Victor Ponta a figurat un master în drept penal internaţional pe care l-ar fi făcut între martie şi iunie 2000, la Universitatea Catania, Italia. Acest master a dispărut, însă în mod suspect din CV-ul premierului, imediat după izbucnirea scandalului plagiatului. La numai o zi după ce revista ştiinţifică „Nature” dezvăluia că lucrarea de doctorat „Curtea Penală Internaţională” este copiată din mai multe lucrări ale altor autori, Ponta a şters din CV masterul din Catania. Mai mult, premierul a schimbat până şi CV-urile mai vechi, de exemplu pe cel afişat pentru legislatura 2004 – 2008.

După apariţia scandalului, Ponta a revenit cu un material pe blogul său, în care recunoaşte că a urmat, în perioada  martie- iunie 2000, un curs de drept penal la Universitatea din Catania, curs finalizat cu obţinerea unui calificativ şi a unei diplome. O diplomă care arată însă că premierul a terminat cursuri post-universitare şi nu a obţinut un master, aşa cum susţinea anterior.