Universitatea din Kent a interzis echipei studențești de fotbal să fie sponsorizată de un site pentru adulți

Universitatea din Kent a interzis echipei studențești de fotbal să fie sponsorizată de un site pentru adulți
Foto: kentonline.co.uk

Echipa de fotbal a Universității Kent din marea Britanie, Rutherford Raiders, a primit interdicţia de a purta un echipament de joc pe care apărea numele unui site destinat adulţilor, relatează Kent Online.

În urma dificultăţilor întâmpinate în a încheia un contract de sponsorizare cu companiile locale, jucătorii echipei Rutherford Raiders de la Universitatea din Kent au imprimat în glumă pe tricouri sigla unui site pentru adulţi şi au postat imaginea pe pagina de facebook a formaţiei.

Reprezentanţii site-ului nu s-au arătat deranjaţi, ba chiar s-au oferit să sponsorizeze în mod real echipa din Kent, dar conducerea universităţii s-a opus în mod categoric.

„Departamentul de sport al Universităţii din Kent se opune acestui tip de sponsorizare, este total nepotrivit. Jucătorilor li s-a interzis să poarte echipamentul în cauză”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Martin Herrema.

Un membru al echipei Rutherford Raiders, care în sezonul 2012-2013 a câştigat liga de amatori rezervată colegiilor, s-a declarat nemulţumit de refuzul primit din partea conducerii universităţii britanice

„Vrem să vedem de ce există o problemă în a fi sponsorizaţi de această companie. Echipa de criket este sponsorizată de către Kingfisher (n.r. – producător de bere), care are produse cu limită de vârstă. Echipa de rugby a avut pe tricourile de antrenament sloganul «80 de minute, 15 poziţii, nicio protecţie, vrei o grămadă (n.r. – un joc de cuvinte în limba engleză, din „wanna fuck” în „wanna ruck”, grămadă – termen din rugby)». În opinia mea decizia a fost luată de oameni de la Kent Sport care nu mai sunt la curent cu ceea ce este acceptabil în societate. E greu pentru echipa de fotbal să găsească un sponsor în condiţiile în care Universitatea Kent şi Rutherford au refuzat să ne dea bani. În mod clar, site-ul s-a oferit să ne sponsorizeze pentru un pic de atenţie. Eu personal nu am întâlnit până acum pe nimeni care să considere acest fapt altfel decât amuzant”, a spus jucătorul.