Universitatea Yale a primit cea mai mare donație din istoria sa: 250 milioane dolari

Universitatea Yale a primit cea mai mare donație din istoria sa: 250 milioane dolari
Universitatea Yale din Statele Unite a primit cea mai mare donație din istoria sa de 312 ani după  ce un absolvent care s-a pensionat în luna iunie i-a oferit suma de 250 milioane dolari, relatează Reuters. ...

Universitatea Yale din Statele Unite a primit cea mai mare donație din istoria sa de 312 ani după  ce un absolvent care s-a pensionat în luna iunie i-a oferit suma de 250 milioane dolari, relatează Reuters.

Universitatea Yale a anunţat că, după această donaţie generoasă primită de la Charles Johnson, fostul director al fondului Franklin Resources Inc., mai are nevoie doar de 80 milioane de dolari pentru a începe lucrările de construire a două noi clădiri rezidenţiale, în care viitorii studenţi ai universităţii vor locui şi vor mânca.

Prin noile construcții numărul studenților de la Yale va crește cu aproximativ 15% și va ajunge la peste 6.000, potrivit reprezentanților universității.

Charles Johnson, care a absolvit cursurile de la Yale în 1954, s-a retras din funcţia de preşedinte al fondului Franklin Resources Inc., o companie care operează investiţii în valoare totală de 817,3 miliarde de dolari.