Următorul exercițiu militar SUA-Coreea de Sud va fi redus pentru a nu afecta relațiile diplomatice cu Coreea de Nord

Următorul exercițiu militar SUA-Coreea de Sud va fi redus pentru a nu afecta relațiile diplomatice cu Coreea de Nord

Jim Mattis, secretarul de stat american din domeniul Apărării, susține că următorul exercițiu militar comun dintre SUA și Coreea de Sud va fi reorganizat, astfel încât să faciliteze negocierile cu Coreea de Nord pe tema nucleară, relatează AFP.

„Fort Eagle va fi reorganizat puțin pentru a-l menține la un nivel care să nu dăuneze diplomației”, le-a spus Mattis jurnaliștilor, subliniând că exercițiul va fi „redus”.

Fort Eagle este prevăzut pentru primăvara lui 2019, iar decizia reorganizării vine în contextul în care Coreea de Sud și SUA au reluat, la începutul lunii, exercițiile militare de mică amploare. Acestea fuseseră suspendate pe timp nedeterminat, ca urmare a summit-ului istoric între președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un.

În prezent, Washingtonul are 28.500 de soldați în Coreea de Sud, cu scopul de a proteja țara-parteneră de vecinul din Nord, care este dotat cu bomba atomică.

Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat