Vaccinul care tratează 97% din tumorile canceroase ar putea fi lansat pe piaţă peste un an

Vaccinul care tratează 97% din tumorile canceroase ar putea fi lansat pe piaţă peste un an

Un nou vaccin care tratează tumorile canceroase ar putea fi disponibil în curând.
După vindecarea a 97% din tumorile canceroase la şoareci, vaccinul va fi testat în cursul anului 2018 și pe pacienți cu linfoame de grad scăzut.

Pacienții care vor primi vaccinul, ce conţine două medicamente cunoscute pentru siguranţa lor, nu vor mai avea nevoie de chimioterapie, și se așteaptă ca reacțiile adverse să fie numai febră și inflamarea locului în care s-a efectuat vaccinul, scrie dailymail.co.uk.
Dacă va fi aprobat, cercetătorii se aşteaptă ca acesta să fie disponibil pentru pacienţi în aproximativ un an sau doi.

Potrivit specialiştilor, vaccinul funcţionează prin activarea sistemului imunitar, care va ataca tumoarea.
Cercetătorii se așteaptă ca acest medicament să fie eficient în linfoame non-agresive, care afectează anumite celule albe și care răspund în general tratamentelor, dat fiind că cel mai adesea acestea sunt detectate de sistemul imunitar, spre deosebire de formele de cancer care atacă intestinele.

„Avem o mare problemă în tratarea cancerului și nu vom fi mulțumiți până nu găsim soluții pentru toată lumea.(…) Oamenii trebuie să știe că este încă devreme să vorbim despre un tratament minune, însă ne străduim să facem tot ce ține de noi. Cele două medicamente pe care le conține vaccinul sunt produse de două companii diferite și s-au dovedit a fi sigure pentru oameni, însă trebuie să mai testăm combinația dintre ele”, a declarat oncologul care conduce studiul, doctorul Ronald Levy, de la Universitatea Stanford.