CANCERUL, ÎNVINS de un VACCIN! Serul care protejează împotriva a 9 tulpini HPV a fost APROBAT

CANCERUL, ÎNVINS de un VACCIN! Serul care protejează împotriva a 9 tulpini HPV a fost APROBAT

Un nou vaccin care protejează împotriva bolii secolului este foarte aproape de a fi lansat pe piaţă.
Agenţia Federală a Alimentelor şi Medicamentelor (FDA) a aprobat vaccinul anti-HPV și pentru persoane cu vârste între 27 și 45 de ani, în cadrul unui efort de a combate mai multe tipuri de cancer provocate de virusul Papiloma, informează washingtonpost.com.

Vaccinul, denumit Gardasil 9, fusese aprobat anterior pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 9 și 26 de ani. Vaccinul se administrează, de obicei, în două doze luate la distanţă de câteva luni pentru cei care au între 9 și 14 ani și în trei doze pentru persoanele cu vârsta între 15 și 26 ani. Pentru cei de peste 26 de ani, regimul recomandat va fi de trei doze.

Majoritatea persoanelor active sexuale din Statele Unite ajung infectate cu HPV în timpul vieții. În cele mai multe cazuri, virusul este eliminat de sistemul imunitar al organismului, dar atunci când acest lucru nu se întâmplă, infecțiile cu HPV pot duce la cancere de col uterin, anale, vaginale, de penis și de gât.

Această aprobare reprezintă „o oportunitate importantă de a ajuta la prevenirea infecţiilor şi cancerelor legate de HPV care apar într-o largă gamă de vârstă”, a declarat Peter Marks, director al Centrului FDA pentru Evaluare Biologică şi Cercetare.

Experții spun că vaccinul, care protejează împotriva a nouă tulpini HPV, este mai eficient atunci când este administrat înainte de inițierea activității sexuale.

Cu toate acestea, date sugerează că vaccinul poate fi util și celor care beneficiază de el după ce şi-au început activitatea sexuală. Motivul este reprezentat de faptul că, deși mulți adulți au fost expuși la anumite tulpini de HPV, majoritatea nu au fost expuși la toate cele nouă tipuri acoperite de noul vaccin.