Vaccinarea anti-Covid: Vaticanul va începe campania de imunizare la mijlocul lunii ianuarie

Vaccinarea anti-Covid: Vaticanul va începe campania de imunizare la mijlocul lunii ianuarie

Autoritățile de la Vatican au anunțat sâmbătă, 2 ianuarie, că imuzinareaîmpotriva virusului COVID-19 va începe”în următoarele zile” şi va viza cu prioritate, începând de la mijlocul lunii ianuarie, cadrele medicale şi persoanele în vârstă.

Campania anti-Covid în Vatican

Până la mometul difuzării acestei știrinu au fost furnizate detalii desprepapa Francisc, în vârstă de 84 de ani, şi nu se știe în ce momentar putea fi vaccinat.

„Este probabil ca vaccinurile să ajungă în a doua săptămână din ianuarie, în cantitate suficientă pentru a acoperi nevoile Sfântului Scaun şi ale Cetăţii Vaticanului”, se arată în comunicatul transmis de oficialii de la Vatican.

De menționat este faptul că autorităţile au achiziţionat deja un frigider cu temperatură scăzută pentru a stoca vaccinul împotriva virusului din Chinaşi intenţionează să înceapă administrarea acestuia de la jumătatea lunii ianuarie.

Se va acorda prioritate „angajaţilor în domeniul medical şi al securităţii, persoanelor în vârstă şi personalului aflat în contact frecvent cu publicul”, a adăugat Vaticanul.

Cu puţin timp înainte de Crăciun, doi cardinali apropiaţi ai papei Francisc au fost testaţi pozitiv la COVID-19, ridicând din nou semne de întrebarecu privire la siguranţa papei, care este văzut rareori purtând mască de protecție.

”Garantarea vaccinurilor pentru toţi este o chestiune de justiţie”

Un documentcomun al Comisiei Covid-19 din Vatican şi al Academiei Pontificale pentru Viaţă afirmă că este o responsabilitate morală acceptarea vaccinării nu doar pentru sănătatea individuală ci şi pentru sănătatea publică.

”Vaccinurile au fost dezvoltate ca un bun public şi trebuie furnizate tuturor într-un mod corect şi echitabil, acordând prioritate celor care au cel mai mult nevoie de ele. Astfel evidenţiază – într-un document comun –Comisia Covid-19 din Vatican şi Academia Pontificală pentru Viaţă, subliniind totodată rolul esenţial al vaccinurilor în vederea înfrângerii pandemiei.”, se arat într-o informare transmisă de Vatican News.

Urmăriți B1TV.ro și pe