Vaccinarea, obligatorie în Viena și în alte landuri din Austria pentru angajații din sănătate și sistemul social. Sunt vizate de măsură și îngriitoarele românce

Vaccinarea, obligatorie în Viena și în alte landuri din Austria pentru angajații din sănătate și sistemul social. Sunt vizate de măsură și îngriitoarele românce
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Moritz Thibaud/ABACA

Vaccinarea va deveni obligatorie la Viena, potrivit unui anunuț făcut de un ales local. Sunt vizați noii angajați din sistemul de sănătate și instituțiile sociale. Mai mult landurile din Austria urmează exemplul Capitalei. În sistemul de îngrijire din Austria lucrează sute de mii de românce, a căror vaccinare ar putea deveni astfel obligatorie, transmite ziarulromanesc.at.

În Burgenland, vaccinarea împotriva corona este o condiție pentru noii angajați în spitale, în Austria de Jos și pentru cei din sectorul social. Aceasta este și direcția în Stiria, scrie Krone.at.

În viitor, noii angajați vor trebui vaccinați nu numai împotriva rujeolei, hepatitei, rubeolei și tetanosului, ci și împotriva coronavirusului, așa cum a declarat luni biroul guvernatorului Burgenland Hans Peter Doskozil (SPÖ). De asemenea, în Austria de Jos există o vaccinare obligatorie pentru noii angajați, în unitățile sanitare și sociale, a declarat el pentru APA.

La Viena, de la începutul lunii iunie, există obligația de vaccinare pentru noii angajați din sănătate, adică toți angajații majorității principalelor spitale vieneze și ale multor case de bătrâni.

Cerința de vaccinare se aplică medicilor, asistenților medicali, personalului de curățenie și întregii administrații, inclusiv stagiarilor. Consilierul municipal Hacker a declarat săptămâna trecută că vaccinarea obligatorie ar trebui să se aplice în cele din urmă în întregul sector social și de sănătate. O extensie la alte grupuri profesionale „nu este exclusă”.