„Vaccinați-vă, vă rugăm”. Franța face apel la empatie și compasiune după ce alte țări europene au impus restricții severe

„Vaccinați-vă, vă rugăm”. Franța face apel la empatie și compasiune după ce alte țări europene au impus restricții severe
Foto: Pixabay

Ministrul francez al Industriei, Agnès Pannier-Runacher, a declarat vineri că guvernul monitorizează „foarte precaut” ultimul val de infecții cu Covid-19 din Europa, îndemnând cetățenii să se vaccineze pentru a se asigura că nu vor fi necesare măsuri mai stricte, arată publicația CNBC.

ONU: Europa, epicentrul pandemiei

Vineri, Austria a devenit prima țară din Europa care a impus un lockdown pentru toți cetățenii, indiferent dacă aceștia sunt vaccinați sau nu.

Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut încă o dată Europa ca fiind „în epicentrul” pandemiei de coronavirus, regiunea registrând marea majoritate a cazurilor noi și a deceselor în ultimele săptămâni.

„Situația pare să fie și, după cum puteți vedea, suntem precauți, e puțin mai bine decât în ​​Austria și decât în ​​Germania. Poate, pentru că am atins un nivel de acoperire de vaccinare destul de mare”, a declarat Pannier-Runacher.

„Avem un control strict asupra situației sanitare, dar evident că vom urmări asta îndeaproape în zilele următoare”, a adăugat ea.

„Vaccinați-vă, vă rugăm!”

Când a fost întrebat dacă lovitura economică de la un alt lockdown ar fi comparabilă cu primul val de infecții cu Covid din Europa, de anul trecut, Pannier-Runacher a răspuns: „Nu cred, pentru că acum știm să ne organizăm.”

„Dar aceasta nu ar fi o veste bună, deoarece trebuie să se ia măsuri de control mai ridicate. Deci, de aceea, împingem oamenii să se vaccineze și acesta va fi mesajul meu cheie: Vă rugăm să vă vaccinați”, a ținut aceasta să sublinieze.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:00 - Google trebuie să elimine informațiile „evident inexacte” din rezultatele căutării sale, în conformitate cu o decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene
15:59 - Starea sănătății lui Bruce Willis se deteriorează rapid, familia actorului speră la un miracol de Crăciun
15:53 - Eugen Tomac: E cea mai mare umilință la care suntem supuși în calitate de stat UE. Poate acum vor înțelege Parlamentul, Guvernul și Președintele că relația cu UE nu se rezumă doar la subvenții și drept de muncă în alte state
15:36 - S-a votat! Croația va intra în Schengen începând cu 1.1.2023
15:34 - A sfidat toate regulile de circulație: comportamentul haotic în trafic al unui șofer din județul Hargita i-a îngrozit pe toți
15:28 - Ligia Deca, după ce a aflat că bugetul ministerului pe care-l conduce e la un minim istoric de 2,1%: E acoperitor pentru funcționarea normală. În 2013 spunea că 6% din PIB pentru Educație e singura șansă pentru o democrație funcțională
15:24 - Austria și Olanda au blocat aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, la votul decisiv din JAI
15:16 - Amenzi pentru șoferii care făceau drifturi în Poiana Brașov. Legea prevede amenzi de până la 725 de lei pentru „derapaje controlate, în vederea întoarcerii și rotirii autovehiculului”
15:13 - Ploiești: peste 130.000 de apartamente fără căldură furnizată în sistem centralizat. „E o minciună, avem gaz”
15:03 - Ramona Olaru și Cătălin Cazacu și-au spus adio după un an de relație, chiar în prag de Sărbători: „Nu ne mai vorbim de destul timp”