Vârsta de pensionare, schimbată oficial: Revoltă fără precedent, toți pensionarii sunt în stradă… Pică Guvernul?

Vârsta de pensionare, schimbată oficial: Revoltă fără precedent, toți pensionarii sunt în stradă... Pică Guvernul?
Foto: captură Youtube

Intenţia Guvernului de a modifica vârsta de pensionare a scos oamenii în stradă. S-a petrecut în Croaţia, la Zagreb, unde mii de oameni au protestat recent față de planurile autorităţilor de a crește vârsta de pensionare la 67 de ani și de a micșora pensiile în cazul ceror care optează pentru pensionarea anticipată.

DOLIU ÎN TELEVIZIUNE! VEDETA S-A SINUCIS! I-AU GĂSIT CORPUL FĂRĂ VIAȚĂ! IMAGINI GREU DE PRIVIT

Protestele au venit după ce Executivul a cerut Parlamentului să adopte o lege care să majoreze vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani începând din 2033, motivând că trebuie accelerate eforturile pentru a face ca sistemul de pensii să fie unul sustenabil.

RUGĂCIUNI PENTRU ADRIANA BAHMUȚEANU! A VRUT SĂ SE SINUCIDĂ! SILVIU PRIGOANĂ E ÎN STARE DE ȘOC! VEZI AICI CUM A GĂSIT-O…

Mai mult, guvernanţii au propus o diminuare de 4% a pensiei pentru fiecare an de pensionare anticipată, dar au oferit în schimb pensii mai mari pentru cei care continuă să lucreze chiar dacă au dreptul să se pensioneze, scrie Agerpres citând agenţia Reuters.

A MURIT SHAKIRA! E TRAGEDIA ZILEI! IMAGINI CUTREMURĂTOARE FAC ÎNCONJURUL LUMII

„Există multă nefericire și amărăciune în noi. Oare această propunere nu este iresponsabilă față de lucrătorii și pensionarii noștri?, a declarat Kresimir Sever, unul dintre liderii uniunilor sindicale care au organizat protestul, către mulțimea adunată în centrul capitalei.

Repertoriul mișcării de stradă a fost unul variat. Dacă unii protestatari au strigat „hoții”, mulți alți participanți au purtat pancarte prin care acuzau Guvernul că îi sărăcește pe pensionari și pe lucrători.

„De la școală la muncă, de la muncă în mormânt”, se putea citi pe unul dintre bannere.

Sindicaliştii din industria metalurgică şi sistemul medical s-au adresat participanţilor la miting, insistând că nu pot munci până la 67 de ani.

Reprezentanţii sindicatelor insistă că noua lege i-ar afecta îndeosebi pe lucrătorii mai în vârstă, aflaţi adesea sub presiune pentru a se pensiona anticipat, fie din motive de sănătate, fie pentru că angajatorii vor să scape de personalul peste o anumită vârstă.

Sindicatele au promis să lanseze o campanie pentru organizarea unui referendum privind propunerea referitoare la vârsta de pensionare dacă guvernul nu va renunţa la această măsură.

Tags: