Verdict răzbunător: Poate să-i injecteze acid în ochi celui care a desfigurat-o!

Verdict răzbunător: Poate să-i injecteze acid în ochi celui care a desfigurat-o!
O femeie care a fost orbită cu acid sulfuric de iubitul său după ce i-a refuzat cererea în căsătorie a acestuia a primit permisiunea de la o instanţă din Iran de a se răzbuna în acelaşi fel pe agresor,...

O femeie care a fost orbită cu acid sulfuric de iubitul său după ce i-a refuzat cererea în căsătorie a acestuia a primit permisiunea de la o instanţă din Iran de a se răzbuna în acelaşi fel pe agresor, informează Daily Mail. Femeia este hotărâtă să se răzbune în acelaşi mod, însă iar familia bărbatului o imploră să renunţe la sentinţă.

O instanţă din Iran i-a permis lui Ameneh Bahrami, în vârstă de 32 de ani, să se răzbune, injectând acid în ochii atacatorului său, un student la Universitatea din Teheran.

Curtea a aplicat o lege veche – ochi pentru ochi, dinte pentru dinte – ceea ce a stârnit controverse chiar şi în Iran, unde justiţia medievală încă este aplicată.

Ameneh Bahrami a rămas cu cicatrice puternice după ce Majid Movahedi, în vârstă de 27 de ani, i-a aruncat cu acid sulfuric în ochi, după ce aceasta refuzase să se căsătorească cu el.

Atacul a avut loc în 2004, într-o staţie de autobuz, după ce bărbatul a urmărit-o luni de zile. În urma atacului, femeia a fost desfigurată şi a orbit, suferind 19 intervenţii chirurgicale.

Instanţa i-a acordat 19.000 de lire despăgubire şi l-a condamnat pe Majid la închisoare, dar femeia a refuzat banii. Ea a dorit ca atacatorul ei să sufere aceeaşi traumă prin care a trecut ea în ultimii şase ani.

Aceasta a fost ameninţată cu moartea din cauza dorinţei sale de a se răzbuna.

„Poliţiştii mi-au spus să nu ies singură pe stradă. Părinţii mei sunt speriaţi. Ei cred că judecătorul a greşit”, a mai spus femeia.

Ameneh a primit permisiunea de a injecta acid în onchii agresorului său, în timp ce acesta urma să fie internat într-un spital din Teheran, urmând să toarne 20 de picături în fiecare ochi.

Deşi ar fi putut să renunţe la răzbunare, Ameneh a declarat: „Sunt foarte fericită. După şase ani s-a făcut dreptate. Dar noi suntem nişte perdanţi, pentru că am suferit enorm”.