VIDEO: Succes pentru Jeff Bezos. Fondatorul Amazon s-a întors din călătoria în spațiu: „Este cea mai bună zi din viața mea!”

VIDEO: Succes pentru Jeff Bezos. Fondatorul Amazon s-a întors din călătoria în spațiu: „Este cea mai bună zi din viața mea!”

Miliardarul american Jeff Bezos, fondatorul Amazon și Blue Origin, a decolat cu succes în prima sa cursă în spațiul cosmic. A revenit după doar câteva minute, împreună cu echipajul său.

„Este cea mai bună zi din viața mea!”, a spus miliardarul Jeff Bezos, după întoarcerea în siguranță pe Pământ.

La bordul navei construite de Blue Origin, compania lui Jeff Bezos, a mai fost fratele miliardarului, Mark Bezos, femeia aviator Wally Funk și studentul Oliver Daemen, în vârstă de 18 ani.

Zborul lui Jeff Bezos a durat doar 11 minute, cu tot cu decolare și aterizare

Nava New Shepard a ajuns la o altitudine de 100 de kilometri, după care a revenit rapid, pe pământ. A fost primul zbor spațial cu echipaj civil, care nu a fost pilotat. Niciunul dintre astronauții Blue Origin sau personal instruit nu s-a aflat la bordul navei.

New Shepard a fost botezată după Alan Shepard, primul american ce a ajuns în spaţiu, în anul 1961,  în timpul unui zbor suborbital, ca parte a programului Mercury al NASA.

Următorul multimiliardar al planetei va călători în spațiu va fi Elon Musk, fondatorul Space X.

Ultima oră
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori