Viktor Orban tot mai implicat în secuime: Guvernul maghiar finanţează cu 73 de milioane de euro proiecte din Harghita, Covasna și Mureș

Viktor Orban tot mai implicat în secuime: Guvernul maghiar finanţează cu 73 de milioane de euro proiecte din Harghita, Covasna și Mureș
Foto: Premierul Ungariei, Viktor Orban

Premierul maghiar Viktor Orban este tot mai implicat pentru a îşi spori influenţa în rândul comunităţii maghiare din Transilvania. Guvernul de la Budapesta finanțează cu 73 de milioane de euro 66 de proiecte din Harghita, Covasna și Mureș, în cadrul programului de dezvoltare economică a Ţinutului Secuiesc, potrivit agenţiei maghiare MTI, citată de Hotnews.

În cadrul sesiunii de finanțare, doar IMM-uri au fost eligibile să depună proiecte, iar statul ungar va finanţa cincizeci la sută din suma totală necesară implementării, arată agenţia maghiară.

Majoritatea proiectelor se referă la dezvoltarea firmelor existente, dar au existat şi proiecte de investiţie de tip greenfield.

Principalul scop al programului de susţinere a marilor investiţii în agricultură este înființarea unor unităţi industriale agricole care reuşesc crearea unui sistem integrat şi susţinerea acestor întreprinderi, pe activitatea cărora se poate baza dezvoltarea pe termen lung a sectorului agricol din Ţinutul Secuiesc, mai precizează MTI.

Reamintim că jurnaliştii de la pressone.ro arată că cel mai puternic nou jucător de pe piața media din Transilvania, dar și mediator al banilor puși la dispoziție de guvernul de la Budapesta, este un ONG: Asociația Pentru Spațiul Media Transilvan – ASMT.

De la înfiinţare în 2013, profitând de banii primiţi de la Budapesta, ASMT a început să intre în acționariatul diverselor firme, edituri, radio-uri sau a deținătorilor de licențe de televiziune locală. (Detalii AICI)