Vioara din lemn de trandafir a dirijorului orchestrei Titanicului va fi expusă înainte de a fi vândută la licitație

Vioara din lemn de trandafir a dirijorului orchestrei Titanicului va fi expusă înainte de a fi vândută la licitație
Vioara din lemn de trandafir ce a aparținut dirijorului orchestrei Titanicului va fi expusă la Belfast, începând de miercuri, înainte de a fi vândută la licitație, informează AFP. Vioara a fost regăsită...

Vioara din lemn de trandafir ce a aparținut dirijorului orchestrei Titanicului va fi expusă la Belfast, începând de miercuri, înainte de a fi vândută la licitație, informează AFP.

Vioara a fost regăsită în podul unei case englezești în anul 2006, însă a fost autentificată de abia în luna martie a anului trecut.

Instrumentul a supraviețuit naufragiului din 1912 al vasului ”nesubmersibil” care a provocat moartea a aproximativ 1.500 de oameni în Atlanticul de Nord.

Vioara i-a aparținut lui Wallace Hartley, dirijorul formaţiei instrumentale a Titanicului, care a devenit celebră pentru că a continuat să cânte până la scufundarea navei.

Vioara, care a fost un cadou de la logodnica muzicianului, a fost găsită într-o valiză din piele legată de corpul lui. A fost trimisă logodnicei, iar la moartea acesteia, a fost încredinţată Armatei Salvării. În cele din urmă, vioara a fost găsită într-un pod în 2006.

Începând de miercuri și până pe 13 octombrie, instrumentul va fi expus la ”Titanic Belfast”, un muzeu din Irlanda de Nord.

Vioara, evaluată la cel puțin 100.000 euro, urmează să fie vândută la licitație la Wiltshire, în sud-vestul Angliei, la 19 octombrie.