Violențe în cadrul protestului Air France. Membri din conducerea companiei, agresați

Violențe în cadrul protestului Air France. Membri din conducerea companiei, agresați
Foto: sikerado.hu

Zeci de angajați ai companiei Air France au pătruns în sala în care avea loc ședința pentru discuțiile de  restructurare a companiei. În acest plan, se dorea concedierea a 2.900 de persoane.

Nemulțumite de faptul că urmau să fie concediate, mai multe persoane au intrat în forță în sală și au agresat persoanele prezente la ședință. În timp ce directorul executiv al Air France a reușit să scape din calea protestatarilor, reușind să fugă, restul persoanelor nu au avut același noroc.

Directorul operațiunilor Air France de pe aeroportul Orly, Pierre Plissonnier și directorul de resurse umane, Xavier Broseta au ieși cu hainele sfâșiate, fiind nevoiți să se refugieze pentru a nu fi linșați, potrivit agerpres.

Conducerea companiei a anunțat că va depune o plângere penală împotriva persoanelor care au agresat fizic persoanele din sala de conferință.

Sindicatele au convocat o grevă și un protest în fața sediului companiei, din cauza noilor măsuri care urmează să le fie impuse de către conducerea Air France. Aceștia au cerut piloților să zboare 100 de ore suplimentare pe an și să renunțe la unele zile de odihnă. Pe lângă aceste măsuri, conducerea companiei pregătește și o suprimare a 2900 de posturi.

Tags:
Ultima oră
22:37 - CS U Craiova caută antrenor de calibru: Trei nume „grele” pe lista oltenilor
22:35 - Claudiu Năsui contrazis de analiștii economici: „Din 100 de lei câștigați, românii rămân cu 34,8 lei în buzunar după plata taxelor”
21:42 - Accident în București: Cum au reușit polițiștii să se răstoarne cu mașina, în plină zi (FOTO)
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „87% din noile cazuri şi 91% din decesele din ultimele săptămâni sunt la persoane nevaccinate”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta