Violențele din Ierusalim provoacă îngrijorare la Berlin

Violențele din Ierusalim provoacă îngrijorare la Berlin
Foto: tribune.com

După ce un copil palestinian în vârsta de 13 ani a fost ucis de armata palestiniană în timpul violențelor de stradă, autoritățile de la Berlin își arată îngrijorarea privind începerea unei a treia Indifade, anunță tribune.com.

Declarația autorităților germane vine înaintea vizitei premierului israelian Benjamin Netanyahu la Berlin pentru o întâlnire cu Angela Merkel.

“Ceea ce urmează să se întâmple s-ar putea transforma într-o nouă Intifadă”, a declarat Ministrul german de Externe, Martin Schaefer.

“Guvernul este puternic îngrijorat de escaladarea violențelor care au făcut, din nou, mai multe victive la Ierusalim și în Cisiordania în acest weekend”, adăugat Schefer în conferința de presă.

“Condamnăm ferm atacul cu cuțit asupra unor trecători israelieni produs vineri în Ierusalim”, atac în care două persoane și-au pierdut viața, iar alte trei au fost rănite”

Poliția a declarat faptul că tânărul în vârstă de 13 ani, a fost împușcat mortal în piept în timpul confruntărilor cu poliția din tabăra de refugiagi Aida, de lângă Bethleeem. El este al doilea tânăr palestinian ucis de soldații israelieni în ultimele 24 de ore în confruntările de stradă.