Violeta Alexandru, mesaj pentru bucureșteni: „Orașul se degradează, va fi prea târziu peste 4 ani de zile să mai salvăm ceva din el” (VIDEO)

Violeta Alexandru, mesaj pentru bucureșteni: „Orașul se degradează, va fi prea târziu peste 4 ani de zile să mai salvăm ceva din el” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru s-a arătat încrezătoare pentru scurtinul din 27 septembrie, dar mai ales în candidatul dreptei la Primăria Capitalei, /nicușor Dan. Totodată, președintele PNL București a ținut să le transmită bucureștenilor un mesaj de încurajare, prin care îi îndeamnă să aibă încredere în faptul că „Noul București” se va construi.

Mai mult decât atât, ministrul Muncii a declarat că își dorește că locuitorii Capitalei să nu mai fie nevoiți să își mute afacerile în alte orașe:

„Bucureștiul este al fiecărui om care locuiește în acest oraș, s-a născut sau a venit aici și care trebuie respectat. În ceea ce privește PNL București, aceasta este valorea de bază pe care s-a construit munca acestei organizații.

Bucureștiul este degradat sub administrația PSD, vine frigul, iar fără investiții o să avem probleme (…) Este un oraș în care vedem cum nu există grijă pentru spațiul public. Fiecare dintre noi ne strădium să ne gospodărim în afacerea pe care o conducem, fiecare ne gospodărim acasă, am vrea să facem mai mult pentru oraș, dar administrația este violent împotriva noastră.

Orașul se degradează, va fi prea târziu peste 4 ani de zile să mai salvăm ceva din el. Orașul este la limita suportabilității lui. (…) Ce tragedie pentru acest oraș, Capitala României, cu toate resursele sale de care și-au bătut joc pesediștii.

Este o tragedie că oamenii cu facultăți de renume, care au capacitatea să se implice, să nu fie băgați în seamă și în funcții de decizie să vedem tot felul de pile, de relații, de prieteni, fără competențe să conducă nici măcar un mic departament, dar o instituție. Nu mai putem continua așa.

Aerul a devenit de nerespirat, de exemplu și pentru mediul de afaceri. Oamenii pleacă din București, își relocă afacerile în altă parte, pentru că nu mai au încredere că se poate face o afacere cinstită în București. Nu este adevărat. Se poate să creem, pentru mediul de afaceri acea conjunctură în care ei să își vadă de business-ul lor, să le placă să facă afaceri în București, să interacționeze cu primăria cât mai puțin și când o fac să o facă pentru strictul necesar, în mediul online, rapid și eficient.

Sunt oamnei care se sperie de perspectiva afacerilor în București, iar în acest moment și-au contractat afacerile la minimum sau le-au relocat în alte orașe din țară. Este o tragedie pentru acest oraș că ne pleacă oamenii care au spirit anteprenorial, oameni care vor să își găsească un loc de muncă pentru că au studiat bine și pentru că sunt capabili, pleacă oameni care sunt speriați de perspectiva aconducerii administrației de către PSD. Îi rog pe acești oameni să aibă încredere, se poate transparent, se poate eficient, se poate eficient și profesionist, se poate cu grijă pentru cetățeni.

În Ministerul Muncii am încercat și sper că se vede că am și reușit, să determin administrația să se centreze pe nevoile cetățenilor și să produc rezultate.”, a declarat Violeta Alexandru, președintele PNL București.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”