Violeta Alexandru, mesaj pentru bucureșteni: „Orașul se degradează, va fi prea târziu peste 4 ani de zile să mai salvăm ceva din el” (VIDEO)

Violeta Alexandru, mesaj pentru bucureșteni: „Orașul se degradează, va fi prea târziu peste 4 ani de zile să mai salvăm ceva din el” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru s-a arătat încrezătoare pentru scurtinul din 27 septembrie, dar mai ales în candidatul dreptei la Primăria Capitalei, /nicușor Dan. Totodată, președintele PNL București a ținut să le transmită bucureștenilor un mesaj de încurajare, prin care îi îndeamnă să aibă încredere în faptul că „Noul București” se va construi.

Mai mult decât atât, ministrul Muncii a declarat că își dorește că locuitorii Capitalei să nu mai fie nevoiți să își mute afacerile în alte orașe:

„Bucureștiul este al fiecărui om care locuiește în acest oraș, s-a născut sau a venit aici și care trebuie respectat. În ceea ce privește PNL București, aceasta este valorea de bază pe care s-a construit munca acestei organizații.

Bucureștiul este degradat sub administrația PSD, vine frigul, iar fără investiții o să avem probleme (…) Este un oraș în care vedem cum nu există grijă pentru spațiul public. Fiecare dintre noi ne strădium să ne gospodărim în afacerea pe care o conducem, fiecare ne gospodărim acasă, am vrea să facem mai mult pentru oraș, dar administrația este violent împotriva noastră.

Orașul se degradează, va fi prea târziu peste 4 ani de zile să mai salvăm ceva din el. Orașul este la limita suportabilității lui. (…) Ce tragedie pentru acest oraș, Capitala României, cu toate resursele sale de care și-au bătut joc pesediștii.

Este o tragedie că oamenii cu facultăți de renume, care au capacitatea să se implice, să nu fie băgați în seamă și în funcții de decizie să vedem tot felul de pile, de relații, de prieteni, fără competențe să conducă nici măcar un mic departament, dar o instituție. Nu mai putem continua așa.

Aerul a devenit de nerespirat, de exemplu și pentru mediul de afaceri. Oamenii pleacă din București, își relocă afacerile în altă parte, pentru că nu mai au încredere că se poate face o afacere cinstită în București. Nu este adevărat. Se poate să creem, pentru mediul de afaceri acea conjunctură în care ei să își vadă de business-ul lor, să le placă să facă afaceri în București, să interacționeze cu primăria cât mai puțin și când o fac să o facă pentru strictul necesar, în mediul online, rapid și eficient.

Sunt oamnei care se sperie de perspectiva afacerilor în București, iar în acest moment și-au contractat afacerile la minimum sau le-au relocat în alte orașe din țară. Este o tragedie pentru acest oraș că ne pleacă oamenii care au spirit anteprenorial, oameni care vor să își găsească un loc de muncă pentru că au studiat bine și pentru că sunt capabili, pleacă oameni care sunt speriați de perspectiva aconducerii administrației de către PSD. Îi rog pe acești oameni să aibă încredere, se poate transparent, se poate eficient, se poate eficient și profesionist, se poate cu grijă pentru cetățeni.

În Ministerul Muncii am încercat și sper că se vede că am și reușit, să determin administrația să se centreze pe nevoile cetățenilor și să produc rezultate.”, a declarat Violeta Alexandru, președintele PNL București.

Ultima oră
07:14 - USR, cu gândul la alegerile anticipate. Cătălin Drulă: „Până la urmă, e corect să ne întoarcem către electorat, dacă nu se poate rezolva criza politică”
23:54 - În stațiunile din sudul litoralului s-ar putea da undă verde la construcția de clădiri cu mai mult de 9 etaje
23:37 - Incendiu în baia unui apartament din Târgoviște. ISU Dâmbovița: Au fost evacuați 15 locatari
23:20 - Cine este Rebeka Daniel, fata de 17 ani care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la SuperStar (Pro TV)
22:49 - Anca Dumitra, dezvăluiri inedite. Frumoasa actriță din „Las Fierbinți” (Pro TV), despre posibilitatea de a deveni mămică: „Când se vrea, se dorește…” (FOTO)
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile