Viorel Botea, candidatul PMP la funcția de președinte al Consiliului Județean Brăila, anunță că va sprijini primăriile pentru realizarea unor proiecte de investiții necesare comunității

Viorel Botea, candidatul PMP la funcția de președinte al Consiliului Județean Brăila, anunță că va sprijini primăriile pentru realizarea unor proiecte de investiții necesare comunității

Viorel Botea, care ocupă funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, este candidatul PMP pentru pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Recent acesta a anunțat care este programul politic pe care îl propune pentru dezvoltarea județului Brăila în următorii patru ani și de ce brăilenii ar trebui să opteze pentru PMP în ziua votului din 27 septembrie.

Profesor de matematică titular la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu“ Brăila, Viorel Botea cunoaște problemele din administrația brăileană, grație experienței pe care a acuulat-o în calitate de inspector școlar general al județului Brăila, dar și al proiectelor în care a fost implicat și pe care le-a coordonat, în calitate de expert:- „Salvaţi Copiii de Abandon și Neintegrare – SCAN“; „Cerinţe Educaţionale pentru Toţi – CESPeT“; „DidactForm, Cadre Didactice Formate pentru educație incluzivă de calitate“.

Proiectele pe care Viorel Botea le propune pentru județul Brăila

Deși Viorel Botea a anunțat că PMP se va prezenta singur la alegerile locale din județul Brila și a exclus orice alianță electorală. Cu toate acestea unul dintre principalele proiecte anunțat de candidatul PMP este realizarea unui climat de colaborare între partidele politice în cadrul Consiliului Județean Brăila, “prin renunțarea la orgolii politice sau personale, comunicarea sinceră și negocieri transparente în folosul cetățenilor judeţului Brăila”.

Pentru că ne aflăm într-un context dificil creat de pandemia de coronavirus care a scos la iveal cât de importante sunt tehnologiile ce permit desfășurarea activităților de la distanță, Viorel Botea propune calitate, competenţă și performanță în Consiliul Județean Brăila prin digitalizarea instituției. Acest proces ar urma să permită, potrivit liderului PMP, încasarea taxelor online, depunerea cererilor și a petițiilor online.

De asemenea, Viorel Botea anunță că va intensifica relația de colaborare cu primăriile din județul Brăila pe care le va sprijini pentru realizarea unor proiecte de investiții necesare comunității.

Pentru a relansa turismul din Județul Brăila, Viorel Botea propune înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Lacu Sărat (Primăria Chiscani, Primăria Brăila, Consiliul Județean Brăila), care să se ocupe de administrarea stațiunii Lacu Sărat și care să atragă mai ușor finanțări. De asemenea, conservarea, restaurarea și punerea în valoare a patrimoniului istoric, cultural și turistic din județul Brăila reprezintă o prioritate pentru candidatul PMP.

Alte măsuri incluse în programul politic al PMP vizează importante proiecte de infrastructură precum modernizarea și întreținerea drumurilor județene. Realizarea de drumuri pietruite în interiorul exploatațiilor agricole. Realizarea a două drumuri de mare viteză: Brăila- Slobozia și Brăila-Buzău.

În ceea ce privește promovarea economiei brăilene, Viorel Botea anunță sprijinirea fermierilor pentru realizarea și implementarea proiectelor de dezvoltare în agricultură, consultanță pentru obținerea subvențiilor și a despăgubirilor pentru calamități, precum și susţinerea tinerilor pentru integrarea pe piața muncii în domenii atractive financiar prin programe de informare și conlucrare cu agenții economici locali și din țară cu filiale în județul Brăila.

Reconstrucția întregii baze sportive din jurul Stadionului Municipal

Un proiect aparte pe care candidatul PMP îl are în vedere este reconstrucția întregii baze sportive din jurul Stadionului Municipal, care să poată găzdui meciuri de fotbal, diverse activități sportive, precum și alte manifestări culturalartistice. Modernizarea în parteneriat cu Primăria Brăila a Sălilor Polivalente, cu dotări pentru toate sporturile în sală, dar și pentru alte evenimente.

Pentru că pandemia de coronavirus a afectat inclusiv unele școli din județul Brăila care se află fie în scenariul roșu, fie în cel galben, Viorel Botea anunță achiziționarea de tablete conectate la internet pentru facilitarea învățării la distanță, dar și finalizarea modernizării unităților de învățământ la standarde europene.

Viorel Botea susține, de asemenea, neceistatea îmbunătățirii accesului populației din județul Brăila la serviciile medicale de urgență, realizarea unui complex de servicii pentru recuperarea și reabilitarea copiilor cu dizabilități severe, realizarea unui complex județean de servicii sociale comunitare pentru copii și vârstnici.

Tot la acest capitol, o altă măsură anunțată este îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din județul Brăila.

În ceea ce privește tinerii, candidatul PMP la funcția de președinte al CJ Brăila dorește crearea unor oportunități prin prin acţiuni de integrare socială și pe piața muncii a tinerilor cu nevoi speciale, a persoanelor din categorii defavorizate.

Comandat: Partidul Mișcarea Populară – Filiala Județeană Braila
Realizat: ANCORE MEDIA SRL
Cod AEP: 21200020