Vizitele la domiciliu, interzise în Irlanda ca măsură de siguranță în timpul pandemiei de COVID-19

Vizitele la domiciliu, interzise în Irlanda ca măsură de siguranță în timpul pandemiei de COVID-19
FOTO: Pixabay.com

Cetățenii irlandezi nu vor mai avea voie să efectueze vizite la domiciliu, iar regiunile de la frontiera cu Irlanda de Nord vor fi supuse unei serii de noi restricții severe, în contextul pandemiei de COVID-19. Autoritățile urmăresc astfel prevenirea răspîndirii noului coronavirus, după cum a precizat chiar premierul Michael Martin, informează AFP, citat de Agerpres.

Vizitele la domiciliu, interzise în Irlanda

Premierul Irlandei, a anunțat decizia la Dublin, iar interdicția va intra în vigoare în noaptea de joi. Astfel, irlandezilor li se interzice mersul în vizită, atât în interiorul apartamentelor, cât și în exteriorul acestora. Măsura este valabilă pe întreg teritoriul Irlandez.

„Traversăm vremuri foarte dificile, iar lucrurile efectiv se pot înrăutăţi înainte de a se ameliora”, a declarat premierul, potrivit sursei citate mai sus.

Magazinele rămân închise în anumite regiuni

În Irlanda, magazinele neesențiale, centrele de distracții, sălile de sport și piscinele vor rămâne în continuare închise în în comitatele de frontieră Donegal, Monaghan şi Cavan, unde trăiesc circa 300.000 de persoane. Populaţia, cu excepţia „muncitorilor esenţiali”, trebuie „să lucreze de acasă”, a adăugat prim-ministrul.

Mai mult decât atât, Irlanda de Nord a anunțat pentru o lună măsurile cele mai restrictive din Regatul Unit în faţa unei „creşteri foarte îngrijorătoare a numărului de cazuri şi de spitalizări”, după cum a declarat premierului Arlene Foster, potrivit sursei citate mai sus.

Totodată, în Irlanda, barurile şi restaurantele vor trebui să închidă cu începere de vineri, vacanţele şcolare vor fi extinse la două săptămâni, magazinele nu vor mai putea vinde alcool după orele 20.00, iar adunările cu mai mult de 15 persoane, cu excepţia evenimentelor sportive autorizate, vor fi interzise, scrie Agerpres.