Vlad Filat a rămas fără imunitate parlamentară și poate fi arestat. Intrările Parlamentului moldovean, blocate de protestatari pentru a-l împiedica pe Filat să plece

Vlad Filat a rămas fără imunitate parlamentară și poate fi arestat. Intrările Parlamentului moldovean, blocate de protestatari pentru a-l împiedica pe Filat să plece
Foto: tribuna.md

UPDATE: Sute de moldoveni au blocat intrările Parlamentului pentru a-l împiedica pe Vlad Filat să plece, informează IPN.md.

Liderul PN, Renato Usatîi, a dat indicaţii ca automobilele care pleacă de la Parlament să fie verificate, astfel încât liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat, să nu fie lăsat să plece.

Sute de membri şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor (PSRM) şi ai Partidului Nostru (PN) au mărşăluit joi dimineaţă pe străzile capitalei, cerând demisia guvernării şi restituirea miliardului furat de la băncile moldovene, notează Mediafax. Manifestații au urmat același traseu, dar s-au deplasat în coloane diferite, la o diferență de jumătate de oră.

În scuarul Legislativului au fost amplasate ecrane pe care era transmisă în direct şedinţa Parlamentului. Totodată, manifestanţii au uract pe scena amplasată în scuarul Parlamentului şi au ţinut discursuri în faţa mulţimii.

Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, poate fi arestat, după ce 79 de deputați au votat pentru ridicarea imunității parlamentare a acestuia, informează B1 TV.

Corneliu Gurin, procurorul general al Republicii Moldova, a cerut ridicarea imunității parlamentare a lui Filat și anchetarea acestuia pentru fraudele de la Banca de Economii.

„Vin cu o solicitare care nu a mai existat în istoria Republicii Moldova privind punerea sub învinuire a deputatului PLDM, Vladimir Filat. Avem probe concludente despre implicarea lui Filat în fraudele de la Banca de Economii, prejudiciul fiind estimat la sute de milioane de euro. Este o crimă deosebit de gravă, el fiind implicat și în distrugerea probelor”, a declarat Gurin.

De asemenea, fostul premier e acuzat că ar fi primit 60 de milioane de dolari de la directorul Dufremol pentru a înceta controalele la companie și pentru a-i acorda dreptul de comercializare a produselor petroliere.

79 de deputați au votat pentru ridicarea imunității lui Vlad Filat, după ce, anterior, și comisia juridică a dat un aviz favorabil în acest sens.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)