Scriitorul şi disidentul rus Vladimir Bukovsky a murit la vârsta de 76 de ani

Scriitorul şi disidentul rus Vladimir Bukovsky a murit la vârsta de 76 de ani

Vladimir Bukovsky a murit la vârsta de 76 de ani în Cambridge, Anglia. Scriitorul rus suferise un stop cardiac.

În anii ’60-’70, Bukovsky s-a remarcat în mişcarea disidentă din URSS. A fost întemniţat fără proces în 1963 şi şi-a petrecut următorii 12 ani în închisoare, lagăre de muncă şi spitale psihiatrice. În această perioadă, scriitorul a făcut greva foamei de 20 de ori.

ADIO, LAURENȚIU REGHECAMPF! ANAMARIA PRODAN A LUAT DECIZIA RADICALĂ! GATA, A FUGIT DE ACASĂ (GALERIE FOTO)

În 1972, el a fost condamnat la 5 ani de exil pentru „activism antisovietic”, stabilindu-se ulterior în Cambridge, Marea Britanie, informează stirescu.ro.

PROFEȚIE APOCALIPTICĂ! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL ÎN LACRIMI! ‘VA FI CEVA CUM NU AM MAI VĂZUT’ (GALERIE FOTO)

În 1991, la solicitarea lui Boris Eltin, Bukovski revine în URSS şi copiază din arhivele PCUS mii de acte şi documente strict secrete și publică apoi ”Judgement in Moscow” (1995), în care dezvăluie legăturile secrete ale Kremlinului cu guvernele democratice din Europa de Vest, producând un scandal uriaş.

Armand Goşu este primul care i-a luat un interviu lui Bukovsky pentru presa din România. Goşu susține că a primit atunci trei pagini și jumătate pentru interviu, în Revista 22, lucru nemaivăzut la acea vreme. Ulterior, Romulus Rusan a obținut dreptul de a reproduce integral interviul într-un volum, „Bukovski la Sighet”.

Interviul poate fi citit AICI

Scriitorul şi disidentul rus Vladimir Bukovsky a murit