Vladimir Putin a declarat că Aleksei Navalnîi a meritat pedeapsa cu închisoarea / Un reporter l-a întrebat de ce opozanții săi ajung în închisoare sau sunt găsiți morți: „De ce vă e atât de frică?” (VIDEO)

Vladimir Putin a declarat că Aleksei Navalnîi a meritat pedeapsa cu închisoarea / Un reporter l-a întrebat de ce opozanții săi ajung în închisoare sau sunt găsiți morți: „De ce vă e atât de frică?” (VIDEO)
Foto. Hepta -Sergey Guneev

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri, la Geneva, după summitul cu omologul său american Joe Biden, că opozantul Aleksei Navalnîi a meritat să ajungă la închisoare. Unul dintre reporterii prezenți la conferință l-a întrebat pe liderul de la Kremlin cum se face că majoritatea opozanților săi ajung la închisoare sau chiar sunt găsiți morți: „De ce vă e atât de frică?” .

Vladimir Putin, despre Aleksei Navalnîi și opozanții săi politici

Navalnîi a fost arestat în ianuarie, la întoarcerea din Germania, unde a fost tratat după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic. Kremlinul respinge categoric că e în spatele acestei tentative de omor. Aleksei Navalnîi a primit doi ani şi jumătate de închisoare pentru că ar fi încălcat termenii unei condamnări cu suspendare primite în 2014, într-un dosar pe care-l denunţă drept politic.

Acum, Vladimir Putin a afirmat că Navalnîi a ajuns la închisoare pentru că a încălcat condițiile probațiunii.

Vladimir Putin a declarat că Aleksei Navalnîi a meritat pedeapsa cu închisoarea. Un reporter l-a întrebat de ce opozanții săi ajung în închisoare sau sunt găsiți morți: „De ce vă e atât de frică?”

„El a acţionat în mod deliberat pentru a fi arestat”, a spus Putin, fără a pronunța numele opozantului său, notează AP.

Liderul de la Kremlin a mai spus că Navalnîi ştia că riscă închisoarea atunci când s-a întors în Rusia.

Valdimir Putin a fost întrebat de un reporter ABC News de ce atât de mulți dintre opozanții săi ajung în închisoare sau chiar morți. „De ce vă e atât de frică?”, l-a mai întrebat Rachel Scott, potrivit Businesss Insider.

Putin, fost ofițer KGB, a răspuns: „A văzut dezordine, distrugere, încălcări ale legii. Empatizăm cu SUA, dar nu vrem să se întâmple asta pe teritoriul nostru”.

„Cât despre cine omoară pe cine, ori cine e aruncat în închisoare, oamenii au venit la Congresul SUA cu solicitări politice (aluzie la situația apărută după ce Congresul a validat victoria în alegeri a lui Biden, în defavoarea lui Trump). Peste 400 de oameni s-au trezit puși sub acuzare și riscă condamnări chiar și la 25 de ani de închisoare”, a mai spus liderul de la Kremlin.