Vladimir Putin ar putea candida pentru un al patrulea mandat prezidenţial în 2018

Vladimir Putin ar putea candida pentru un al patrulea mandat prezidenţial în 2018
Foto: itar-tass.com

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunțat că ar putea candida pentru un al patrulea mandat prezidenţial în 2018, ceea ce ar însemna că s-ar afla în fruntea Rusie până în 2024,  informează AFP.

„Da, este posibil să mă prezint. Nu ştiu încă dacă acest lucru se va întâmpla sau nu”, a declarat Putin într-un interviu acordat duminică agenţiei Tass.

Potrivit Constituției din Rusia, care nu autorizează mai mult de două mandate consecutive, Putin ar putea să-și depună candidatura pentru un nou manfat de șef al statului. ”Acest lucru nu înseamnă neapărat că voi lua o astfel de decizie. Voi analiza contextul general, sentimentul meu profund, starea mea de spirit”, a precizat liderul de la Kremlin.

Totuși, Putin a afirmat că nu ia în calcul ideea de a rămâne preşedinte pe viaţă. „Nu, nu este bine pentru ţară, este dăunător, şi nu avem nevoie de acest lucru. Constituţia fixează numărul de mandate”, a spus liderul rus.

Aceasta nu este prima dată când Vladimir Putin sugerează că s-ar putea prezenta pentru un al patrulea mandat. În 2013, când i-a fost pusă o întrebare în acest sens, Putin a declarat că nu exclud acest lucru.

Ultima oră
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme
21:41 - Comisia Europeană va achiziționa un tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali
21:40 - Ludovic Orban, după ce Florin Cîțu a cerut o anchetă la Ministerul Sănătății: Parțial îi dau dreptate, dar este și responsabilitatea premierului când un domeniu atât de important nu funcționează la parametri
21:12 - Nicușor Dan organizează miercuri o primă informare publică despre proiectul trenului metropolitan
20:49 - Cseke Attila: Ministerul Sănătății a finalizat o achiziție publică pentru 10.600 de flacoane de Tocilizumab / Medicamentul este folosit pentru tratarea formelor grave de COVID-19
20:44 - Dacian Cioloș: Cîțu nu mai are cum să conducă un guvern în care să fie și USR – PLUS