Vladimir Putin ar putea fi înlăturat de la putere de propriul anturaj. Cine țintește locul președintelui rus

Vladimir Putin ar putea fi înlăturat de la putere de propriul anturaj. Cine țintește locul președintelui rus
Foto: Hepta/Sputnik / Maksim Blinov.

Președintele rus ar putea fi înlăturat de la putere de propriul anturaj, susține un fost spion CIA la Moscova. Potrivit acestuia, cel puțin trei oficiali ruși vor să ocupe locul liderului de la Kremlin.

Cine candidează pentru locul lui Putin

„Fostul şef al staţiei CIA la Moscova, Daniel Hoffman, nu exclude ca ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu să fie interesat de organizarea unui complot împotriva lui Putin în cazul în care invazia din Ucraina s-ar îndrepta spre eşec. Fostul spion american estimează că o astfel de mişcare s-ar produce brusc, repede şi ar fi fatală pentru Putin, aflat la putere de mai bine de două decenii”, informează Adevărul.

Potrivit sursei citate, cel puţin trei oficiali ruşi de rang înalt sunt de urmărit pe tema unei eventuale înlocuiri a lui Putin, şi anume ministrul Apărării Serghei Şoigu, şeful Consiliului de Securitate Nikolai Patruşev şi directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB) Aleksandr Bortnikov.

Ecomia rusă, în declin

În afară de un eşec în Ucraina, există mai multe motive care ar putea duce la înlăturarea de la putere a lui Vladimir Putin. Un motiv ar putea fi prăbuşirea economiei ruse. Serbank a anunţat deja, în contextul scăderii PIB-ului cu 15%, că Rusia ar avea nevoie de cel puţin zece ani pentru a reveni la nivelul său economic de dinainte de război, care a fost lansat pe Putin în data de 24 februarie.

În cazul în care Putin ar fi înlăturat de la putere, un alt fost agent CIA, Ronald Marks, spune că Moscova va intra într-un haos cauzat de o luptă nemiloasă pentru putere. Va avea loc „o goană nebună” către putere, a declarat el. Potrivit The Sun, serviciile ucrainene de informaţii consideră la rândul lor drept plauzibil scenariul ca Putin să fie eliminat de propriul anturaj. În opinia lor, Bortnikov, şeful FSB, este succesorul ales, relatează Adevărul.

Urmăriți B1TV.ro și pe