Vladimir Putin, după întâlnirea cu Joe Biden: Ambasadorii SUA și ai Rusiei se vor întoarce la posturile lor diplomatice și își vor prelua funcțiile (VIDEO)

Vladimir Putin, după întâlnirea cu Joe Biden: Ambasadorii SUA și ai Rusiei se vor întoarce la posturile lor diplomatice și își vor prelua funcțiile (VIDEO)

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri, după întâlnirea de la Geneva cu președintele SUA, Joe Biden, că a discutat cu omologul său despre Ucraina. În ceea ce privește aderarea Ucrainei la NATO, Putin a spus „nu cred că există ceva de discutat acolo”, a spus el.

Ambasadorii SUA și ai Rusiei se vor întoarce la posturile lor diplomatice și își vor prelua funcțiile, a declarat președintele rus Vladimir Putin miercuri la Geneva,.

Întrebat când se va întâmpla acest lucru, Putin a spus că va depinde de factori „pur tehnici”.

Statele Unite și Rusia vor începe consultări privind securitatea cibernetică, a mai declarat miercuri Vladimir Putin. „Ambele părți trebuie să își asume anumite obligații acolo”, a spus Putin.

„Credem că spațiul cibernetic este extraordinar de important. În general, și în special pentru SUA și în aceeași măsură pentru Rusia ”, a spus Putin ca răspuns la o întrebare a lui Matthew Chance de la CNN.

Deși Putin a recunoscut că Statele Unite au fost victima celui mai mare număr de atacuri cibernetice, el a spus că și Rusia a fost victimă.

„Întâlnim asta în fiecare an. De exemplu, unul dintre sistemele de sănătate dintr-o parte foarte importantă a Rusiei a fost atacat. Deci, înseamnă că această acțiune este coordonată ”, a spus Putin. „În SUA, nu cred că administrația este interesată în mod special de organizarea sau analizarea acesteia. Tot ce fac este să facă insinuări. Avem nevoie de consultări. Am fost de acord că, în principiu, Rusia este pregătită pentru asta. ”

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că Alexey Navalny s-a întors în Rusia pentru a fi reținut, știind că a încălcat legea – refuzând din nou să spună cu voce tare numele activistului opoziției.

„Acest om știa că încalcă legea Rusiei. El a fost condamnat de două ori „, a spus Putin.

Putin a repetat poziția oficială a Rusiei conform căreia Navalny a încălcat condițiile cauțiunii plecând în străinătate în timp ce era inconștient după apariția otrăvirii cu Novichok anul trecut și nereușind să se verifice cu ofițerii legali ruși, după cum era necesar. „A ignorat în mod conștient cerințele legii”, a spus Putin.

Putin a continuat: „Domnul în cauză a plecat în străinătate pentru tratament. De îndată ce s-a dus la spital și-a arătat videoclipurile pe internet … A vrut în mod conștient să încalce legea. A făcut exact ce a vrut să facă. Deci, ce fel de discuție putem avea [despre el]? „

Președintele american Joe Biden nu l-a invitat pe Vladimir Putin la Casa Albă. Putin a descris summitul cu Biden drept „constructiv”.

După încheierea discuțiilor, președintele rus Vladimir Putin a declarat că întâlnirea sa cu președintele american Joe Biden a fost „productivă” în ansamblu.

„A fost substanțial, concret și a avut loc într-o atmosferă care avea ca scop obținerea de rezultate”, a declarat el reporterilor miercuri la Geneva, Elveția.

Ultima oră
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente, iar valul de căldură continuă (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac