Vladimir Putin şi Elton John au discutat la telefon despre legislaţia antigay din Rusia

Vladimir Putin şi Elton John au discutat la telefon despre legislaţia antigay din Rusia
Foto: independent.co.uk

Preşedintele rus Vladimir Putin și Elton John au discutat luni la telefon despre legislația antigay din Rusia.

Potrivit site-ului contactmusic.com, președintele rus l-a sunat pe Elton John, la doar câteva zile după ce artistul britanic a declarat că vrea să vorbească cu Putin despre legislaţia antigay din Rusia.

Cântăreţul britanic, homosexual declarat, a încercat fără succes să obţină o întrevedere cu Putin în timp ce se afla în Rusia, în noiembrie 2014, la un an după ce sfidat protestele din această ţară şi a susţinut două concerte în 2013, într-o perioadă agitată în istoria acestui stat, după adoptarea unor legi controversate, care interzic „propaganda homosexuală” în rândul minorilor.

„Deşi sunt gay, am simţit întotdeauna că sunt bine primit aici, în Rusia. Dacă nu aş fi sincer în legătură cu ceea ce sunt, nu aş putea să compun aceste cântece. Ele nu înseamnă propagandă gay. Ele reprezintă felul în care eu exprim viaţa. Dacă începem să pedepsim oamenii pentru aşa ceva, atunci lumea îşi va pierde umanitatea”, a declarat artistul în timpul concertului susținut în 2014 la Sankt Petersburg.

Elton John a declarat într-un interviu pentru BBC că vrea să vorbească cu Vladimir Putin despre legislaţia antigay din Rusia.

„Mi-ar plăcea să îl întâlnesc. Mi-ar plăcea să stau de vorbă cu el. Cel puţin, dacă l-aş întâlni, aş putea să îi spun: «Hai să bem o ceaşcă de ceai şi să vorbim despre asta». Poate că el ar râde în spatele meu, poate că va crede că sunt complet idiot, dar, cel puţin, aş avea conştiinţa curată şi aş spune că măcar am încercat”
, a spus acesta.

Din câte se pare, Vladimir Putin a citit interviul acordat de Elton John pentru BBC şi a decis să facă primul pas, contactându-l telefonic pe artistul britanic.