Vladimir Putin arată spre România și amenință SUA în discursul privind Starea Națiunii: Rusia va fi constrânsă să amplaseze armament care va viza inclusiv…

Vladimir Putin arată spre România și amenință SUA în discursul privind Starea Națiunii: Rusia va fi constrânsă să amplaseze armament care va viza inclusiv...
Foto: Hepta.ro

Vladimir Putin a lansat, miercuri, în discursul său privind Starea Națiunii, noi atacuri la adresa SUA și a partenerilor săi europeni.

Liderul de la Kremlin a amenințat miercuri că Rusia va amplasa rachete capabile să atace nu doar țările unde se află amenințări directe la adresa sa, ci și „teritoriile unde se află centrele de decizie” ale acestor amenințări, ca răspuns la instalarea de noi sisteme militare americane în Europa.

„Vreau să o spun clar și deschis: Rusia va fi constrânsă să amplaseze armament care va putea fi folosit nu doar împotriva teritoriilor de unde poate proveni o amenințare directă, dar și împotriva teritoriilor unde se află centrele de decizie de folosire a rachetelor care ne amenință”, a spus președintele rus, potrivit hotnews.ro.

Vladimir Putin a mai afirmat că „sunt mulți din elita care conduce în Statele Unite și care sunt fascinați excesiv de ideea exclusivității lor și a superiorității față de restul lumii”.

„Este evident dreptul lor să gândească în acest fel. Dar pot face calculele? Fără îndoială că pot. Așa că să îi lăsăm să calculeze raza și viteza sistemelor noastre avansate de arme”, a adăugat liderul de la Kremlin.

„Acesta este singurul lucru pe care îl cerem – să efectueze întâi aceste calcule și după aceea să ia deciziile, care pot naște amenințări în plus pentru țara noastră și cu siguranță vor atrage măsuri de răspuns din partea Rusiei”, a mai spus Putin.

El asusținut că SUA au ignorat în mod flagrant prevederile Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF) prin amplasarea de sisteme terestre de lansare a rachetelor în România și Polonia.

„Întâi, (SUA, n.r.) au început să dezvolte și să utilizeze rachete cu rază de acțiune intermediară pe care în mod înșelător le-au catalogat drept ținte pentru apărarea antirachetă. Apoi au început să pună amplaseze lansatoare Mk-41 în Europa, capabile să utilizeze rachete Tomahawk cu rază de acțiune intermediară”, a susținut Putin, subliniind: „Prin toate acestea, Statele Unite au ignorat în mod flagrant dispozițiile cuprinse din articolele 4 și 6 ale Tratatului INF”.

Ultima oră
22:02 - Marcel Ciolacu: La Sectorul 1 a fost fraudă, așteptăm decizia magistraților. În timpul acesta se strâng semnăturile, bucureștenii să se implice dacă sunt cu adevărat nemulțumiți că îi mușcă șobolanii pe stradă
21:53 - Tragedie la Marea Neagră: Un tânăr s-a înecat în zona plajei Endless Beach
21:30 - Marcel Ciolacu: Ai voie să faci concerte cu 75.000 de oameni și congrese cu mii de oameni în sală, dar să vii să protestezi împotriva „guvernului său” n-ai voie mai mult de 500. O să propun un „congres” PSD la Cotroceni
21:27 - SUA: Universitățile din Florida solicită studenților să se vaccineze împotriva COVID-19
21:16 - DSP Iași a sesizat autorităţile cu privire la zeci de cazuri de adeverinţe false de vaccinare
20:59 - Incident tragic în Ucraina: Un avion s-a prăbușit peste o casă și au murit patru persoane (VIDEO)
20:55 - Israelul aprobă vaccinarea împotriva COVID-19 la copiii vulnerabili cu vârsta între 5 și 12 ani
20:39 - Klaus Iohannis: Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie la încheierea gravei crize sanitare. Scopul celor care răspândesc dezinformări și știri false e să slăbească solidaritatea națiunii noastre (VIDEO)
20:25 - Octavian Jurma: „Al patrulea val al pandemiei a început mai devreme în România. Pragul de 1.000 de cazuri zilnice, depășit în luna august”
20:18 - Medici și asistenți medicali, decorați de președintele Klaus Iohannis de Ziua Ambulanței: „Duceți permanent o luptă contracronometru care de cele mai multe ori face diferența între viață și moarte” (VIDEO)