Wikileaks a dat publicității aproximativ 20.000 de mailuri din seria Hillary Clinton Leaks: România este menționată în 9 astfel de mesaje

Wikileaks a dat publicității aproximativ 20.000 de mailuri din seria Hillary Clinton Leaks: România este menționată în 9 astfel de mesaje

Aproximativ 20.000 de mailuri și mai mult de 8.000 de mesaje atașate de la Comitetul Național Democrat (organul de conducere al Partidului Democrat) au fost date publicității de Wikileaks. Aceste noi dezvăluiri fac parte din seria "Hillary Leaks" anunță organizația într-un comunicat publicat.

Emailurile date publicității vineri acoperă perioada ianurie 2015- mai 2016 și provin de pe conturilor a șapte persoane din DNC, potrivit rt.com.

România este menționată în 9 astfel de mailuri ce pot fi consultate AICI.

Un astfel de mail prezintă vizita premierul Dacian Cioloș în America și întâlnirea pe care oficialul român a avut-o cu vicepreședintele Joe Biden. "Vicepreședintele s-a întâlnit astăzi cu prim-ministrul român Dacian Cioloș. Vicepreședintele a lăudat eforturile premierul Dacian Cioloș de implementare de măsuri necesare pentru guvernare și sprijinirea statului de drept, precizând că prin continuarea reformelor se va continua dezvoltarea economică și democratică a României și parteneriatul economic dintre cele două state. Vicepreședintele i-a mulțumit lui Cioloș pentru contribuția României în coaliția anti-ISIS și la misiunea NATO din Afghanistan, și a prezentat condoleanțe pentru decesul a doi militari români pe 7 mai în Afghanistan. Cei doi lideri au căzut de acord asupra importanței asigurării că aliații iau măsuri până la Summitul NATO de la Varșovia să întărească poziția defensivă și de descurajare pe flancurile de est și de sud. Liderii au discutat, de asemenea, importanța dezvoltării sectorului energetic din România în domeniul securității energetice europene și a subliniat necesitatea de a sprijini și de a accelera eforturile de reformă ale Republicii Moldova." se specifică în emailul dat publicității de Wikileaks.