Membrii temutului clan Yakuza au ajuns să fure… pepeni

Membrii temutului clan Yakuza au ajuns să fure... pepeni
Foto: Gizmodo

Membrii de rang inferior ai Yakuza, celebrul sindicat japonez al crimei, au ajuns să fure mâncare, noteazăscmp.com.

În ultimul timp, falia dintre liderii clanului și cei din coada ierarhiei s-a adâncit tot mai mult.Componența grupurilor care alcătuiesc clanul a scăzut la 34.500 de membri în 2017, iar acest lucru a fost pus și pe seama sărăciei în care au ajuns să se zbată membrii simpli.

În luna aprilie, un șef de bandă a fost arestat în timp ce încerca să fure mâncare dintr-un supermarket din Nagoya. O lună mai târziu, un alt lider de grupare afiliată clanuluia recunoscut că în multe sate din Japonia membrii Yakuza prăduiesc recoltele.

Un fost gangster Yakuza a recunoscut: pepenii sunt ținta lor preferată. Din acest motiv, în unele zone rurale ale Japoniei fermierii au ajuns să se organizeze pentru a preveni jafurile.

”Există un decalaj enorm între gangsterii de rang înalt din orașe și yakuza de rang inferior, cei de stradă, care caută acum prin toate mijloacele să aducă ofranda alimentară de loialitate superiorilor pe lanțul ierarhiei”, a explicat Jeff Kingston, director al centrului de Studii Asiatice al Universității Temple/Japan Campus din Tokyo.