Yulia Chernitskaya, refugiata din Ucraina, s-a întors acasă. „Semnul” pe care l-a remarcat când a ajuns în Kiev

Yulia Chernitskaya, refugiata din Ucraina, s-a întors acasă. Foto: Facebook / Yulia Chernitskaya

În plin război, Yulia Chernitskaya (36 ani), ucraineanca ajutată cu 200 lei de un român într-o benzinărie din ţara noastră, s-a întors în țara natală. Aceasta a stat în România mai bine de două luni și chiar a fost ca antrenoare de fitness la un centru din Brașov.

După întoarcerea la Kiev, tânăra a postat o fotografie pe rețelele de socializare și a remarcat un detaliu pe care îl consideră „un semn”.

Ce mesaj a transmis Yulia din Ucraina

În fotografia pe care a postat-o antrenoarea de fitness și-a făcut apariția și un porumbel, simbolul păcii, al iubirii și al speranței. Tânăra a transmis un mesaj celor care o urmăresc, susținând că acest lucru nu este întâmplător pentru revenirea în Kiev.

„O fotografie simbolică pentru revenirea în Kiev. Voi vorbi mai în detaliu într-o altă postare și vă voi răspunde la întrebări. Vreau să vă întreb ce vedeți minunat în această poză? Eu zic e un semn”, a scris Yulia Chernitskaya, pe Instagram, potrivit digisport.ro.

Ucraineanca a scris într-un comentariu că va fi recunoscătoare „pentru totdeauna” României, care i-a fost casă într-o perioadă atât de dificilă.

Le-a mulţumit românilor că sunt săritori

Alături de o fotografie în care apare ținând în mâini două bancnote de 100 de lei, Yulia Chernitskaya a povestit că a primit banii într-o benzinărie de la un bărbat în vârstă, care s-a oferit să o ajute în momentul în care i-a văzut numărul de înmatriculare. Impresionată până la lacrimi, ucraineanca a hotărât să rămână în țara noastră.

Încă o dată, refugiata ucraineancă a fost ajutată de un român, pe care l-a întâlnit în liftul de la hotel.

„Azi dimineață am întâlnit o persoană minunată în lift, care m-a văzut în presa locală și mi-a spus că ajută ucrainenii prin asociația sa.

Vă mulțumesc! Lumea este foarte mică și omenia trebuie păstrată mereu, indiferent de statutul social și situația financiară. Toți românii sunt foarte săritori! Mulțumesc tuturor”, a mai scris Yulia Chernitskaya pe contul său de Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe