Zece ani de închisoare pentru directorul companiei ce deținea feribotul scufundat în largul coastelor sud-coreene

Zece ani de închisoare pentru directorul companiei ce deținea feribotul scufundat în largul coastelor sud-coreene
Foto: businessinsider.com

Directorul companiei ce deținea feribotul scufundat la 16 aprilie în largul coastelor sud-coreene a fost condamnat joi la 10 ani de închisoare, informează AFP.

Kim Han-sik, directorul general al companiei căreia îi aparținea feribotul Sewol, a fost găsit vinovat pentru omor involuntar de un tribunal din Gwangju.

Potrivit instanței, Kim Han-sik este vinovat pentru că a permis supraîncărcarea navei și pentru că a acceptat efectuarea unor lucrări de extindere ilegale care au afectat flotabilitatea vasului.

În cursul procesului, Kim Han-sik a respins toate acuzațiile, afirmând că a fost un simplu angajat aflat la dispoziția proprietarului companiei, miliardarul Yoo Byung-eung.

Alte zece persoane, printre care șase angajați ai Chonghaejin Marine, au compărut în fața judecătorilor alături de Kim Han-sik. Dintre acestea, doar una a fost achitată, iar celelalte au primit condamnări de până la șase ani de detenție.

Feribotul Sewol s-a scufundat la 16 aprilie, în timp ce efectua o cursă între portul Incheon și insula Jeju, cunoscută atracție turistică. Nava avea la bord 476 de persoane, dintre care 325 erau elevi ai liceului Dawon, de lângă Seul. Doar 75 dintre ei au supraviețuit tragediei.

Ultima oră
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)