Zelenski: „Sfârșitul conflictului va fi unul diplomatic” / „Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor”

Zelenski: „Sfârșitul conflictului va fi unul diplomatic” / „Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor”
Zelenski: „Sfârșitul conflictului va fi unul diplomatic” . Foto: Hepta/Sputnik / Alexey Vitvitsky.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că războiul poate fi încheiat doar prin „mijloace diplomatice”. Afirmațiile au fost făcute în cadrul unui interviu acordat unui canal de televiziune ucrainean.

În același timp, Dmitro Kuleba, ministrul de externe ucrainean, a precizat vineri că, după întâlnirea de la Istanbul, Rusia a început să „și piardă apetitul” pentru negocieri. Acesta a făcut o corelație: cu cât Rusia devine mai agresivă pe câmpul de luptă, cu atât negocierile devin mai puțin intense.

Războiul se va încheia prin „mijloace diplomatice”

Volodimir Zelenski a susținut că războiul ruso-ucrainean va fi unul sângeros, însă acesta va fi încheiat „definitiv” prin „diplomație”.

„Sfârșitul (conflictului) va fi unul diplomatic”, a declarat el într-un interviu acordat unui canal de televiziune ucrainean, potrivit HotNews.

„Războiul va fi sângeros, va fi o luptă, dar se va încheia definitiv doar prin diplomație”, a continuat Zelenski.

„Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor. Vrem ca totul să se întoarcă (la cum a fost)”, ceea ce „Rusia nu dorește”, a adăugat președintele ucrainean, fără a da alte detalii.

Rusia și-a pierdut apetitul pentru negocieri

Dmitro Kuleba a susținut că dorința de a „salva obrazul” lui Putin este „o boală gravă” în Europa pe care numai „o istorie crudă o poate vindeca”.

El a menționat că, privind harta ostilităților, a Mariupolului distrus și a atacurilor constante cu rachete asupra orașelor ucrainene, se poate concluziona că Federația Rusă a ales calea războiului, nu a negocierilor.

Ministrul de Externe și-a exprimat, de asemenea, încrederea că va exista un embargo petrolier. Acest lucru este împiedicat doar de Ungaria, „care își face propriul joc în această chestiune”, dar, asigură Kuleba, se va găsi o soluție.

Urmăriți B1TV.ro și pe