Zestrea miresei a devenit un subiect controversat în Egipt din cauza crizei economice. Cât ajunge să cheltuiască o familie

Zestrea miresei a devenit un subiect controversat în Egipt din cauza crizei economice. Cât ajunge să cheltuiască o familie
Foto: Pixabay

Zestrea miresei a fost mereu o tradiţie costisitoare în Egipt, din cauza căreia multiple familii rămân îndatorate sau chiar ajung în spatele gratiilor.

Criza economică afectează profund ţara arabă, iar Al-Azhar, cea mai importantă instituţia religioasă a islamului, vrea reducerea acestor cheltuieli exagerate, specifică EFE, potrivit Agerpres.

Valoarea unei zestre

Farah Jatab este una dintre persoanele care au suferit costuri imense din cauza zestrei, transportată cu 10 camioane de la locuinţa părinţilor ei până la viitoare ei casă. La festivitate au fost prezente zeci de rude şi vecini care au ajutat-o, iar mama miresei, Amany Jatab, le-a oferit mâncare şi băuturi.

„Jumătate din zestrea pe care am cumpărat-o pentru fiica mea ne-a costat aproape 400.000 de lire egiptene (aproximativ 20.400 de dolari la cursul de schimb actual) şi, evident, mai sunt şi alte cheltuieli, cu petrecerile, mâncarea, camioanele cu care s-a transportat zestrea… iar asta e un lucru normal în localitate, sunt şi familii care cheltuiesc mult mai mult decât atât”, a fost declarația dată pentru EFE de mama miresei, originară din Dalgamun, o localitate poziționată la aproximativ 80 de kilometri nord de Cairo, potrivit stiripesurse.ro.

Egiptul are o rată de inflaţie interanuală de peste 15% şi monedă locală și-a pierdut 25% din valoarea sa pe parcursul anului trecut, motiv pentru care familiile pot rămâne îndatorate după organizarea unei nunți.

Legea egipteană prevede că orice persoană care nu reușește să își plătească datoriile riscă între 6 luni și 3 ani de închisoare, însă parlamentul egiptean intenționează să elimine această lege.

Urmăriți B1TV.ro și pe