Ziarist american, fost colaborator The New York Times, ucis de soldații ruși în Ucraina. Brent Renaud a fost împușcat în gât (VIDEO)

Ziarist american, fost colaborator The New York Times, ucis de soldații ruși în Ucraina. Brent Renaud a fost împușcat în gât (VIDEO)
Fotografie făcută în Irpin, Ucraina, localitatea în care jurnalistul Brent Renaud și un coleg voiau să facă un material. Ei au fost atacați de ruși, iar Renaud a murit. Sursă foto: Hepta - DPA Images / Mohammad Javad Abjoushak

Brent Renaud, jurnalist american, fost colaborator al ziarului The New York Times, a fost ucis, duminică, de forțele rusești în apropiere de Kiev. Un alt ziarist care-l însoțea a fost rănit.

Jurnalist ucis de ruși în Ucraina

Brent Renaud avea 51 de ani și lucrase pentru The New York Times. Ziarul a anunțat că acesta nu se afla în Ucraina pentru publicație.

El a fost ucis, iar un coleg a fost rănit după ce soldații ruși au deschis focul asupra mașinii în care se aflau, în zona localității Irpin.

Jurnalistul care a supraviețuit a povestit că au fost atacați în timp ce încercau să filmeze oamenii care vor să fugă din calea războiului. Trecuseră de un pod și cineva s-a oferit să-i ducă cu mașina spre al doilea pod. Numai că militarii ruși au început să tragă asupra lor. Șoferul a întors, dar rușii au continuat să tragă: „Prietenul meu era Brent Renaud. El a fost împușcat și a rămas acolo”. Acesta a mai spus că nu știe ce s-a întâmplat cu amicul său, dar a văzut că a fost împușcat în gât.

Reacția New York Times la moartea jurnalistului

„Ne pare teribil de rău să auzim despre moartea lui Brent Renaud. Brent era un fotograf talentat și un producător cu care The New York Time a colaborat de-a lungul anilor.

Deși a lucrat pentru Times în trecut (cel mai recent în 2015), el nu se afla în Ucraina pentru a lucra pentru The New York Times. Primele informații indicau acest lucru deoarece purta legitimația Times pe care o primise acum mulți ani”, a transmis Cliff Levy, directorul adjunct al pubicației, pe Twitter.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”