Mulțumiri pentru România, din partea Primei Doamne a Ucrainei. Olena Zelenska: Ucrainenii se vor întoarce acasă cu căldura voastră în inimi (FOTO)

Mulțumiri pentru România, din partea Primei Doamne a Ucrainei. Olena Zelenska: Ucrainenii se vor întoarce acasă cu căldura voastră în inimi (FOTO)
În imagine: Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Sursa Foto: Олена Зеленська / Facebook

Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, a transmis, sâmbătă, un mesaj în care a mulțumit românilor, dar și altor națiuni, pentru că i-au primit pe refugiații ucraineni. „Nu așa și-a imaginat Ucraina integrarea în Europa…”, a spus soția lui Volodimir Zelenski.

Prima Doamnă a Ucrainei mulțumește României

„Polonia, Slovacia, România, Ungaria și Republica Moldova s-au arătat nu doar ca vecini la graniță, ci ca popoare cu adevărat frățești.

Vă mulțumim că ați acceptat ucrainenii ca pe ai voștri. Desigur, nu așa și-a imaginat Ucraina integrarea în Europa…

Dar încălziți și salvați, cu siguranță se vor întoarce acasă. Cu căldura voastră în inimi”, a transmis Olena Zelenska pe Facebook, potrivit Ambasadei Ucrainei în România:

Anterior, ea a vorbit despre ororile războiului, punând accent pe suferința teribilă prin care trec copiii: „Dar poate că lucrul cel mai înfiorător şi mai îngrozitor al acestei invazii sunt pierderile în rândul copiilor. Alice, de opt ani, care a murit pe străzile din Ohtîrka în timp ce bunicul ei încerca s-o protejeze. Sau Polina, din Kiev, care a murit în bombardament, alături de părinţii ei. Arsenii, de 14 ani, a fost lovit la cap de bucăţi de moloz şi nu a putut fi salvat pentru că ambulanţa nu a putut ajunge la timp din cauza incendiilor puternice”.

Și vicepreședinta SUA a mulțumit României pentru că a primit refugiați ucraineni

Vineri, aflată în vizită în București, vicepreședinta SUA, Kamala Harris, a ținut să mulțumească românilor pentru curajul și generozitatea de care au dat dovadă.

„România a fost absolut extraordinară prin generozitatea și curajul pe care l-a arătat în acest moment. Am văzut cum ați primit refugiați și știm foarte mult greutățile pe care le întâmpinați geografic și ați dovedit atât de mult curaj”, a spus Harris.

Potrivit ONU, peste 2,5 milioane de oameni au fugit din Ucraina de când a început războiul. 1,5 milioane de oameni au plecat din Ucraina spre Polonia și aproximativ 225.000 spre Ungaria. Totodată, au existat și 176.000 de persoane care au fugit în Slovacia și 282.000 de persoane care au mers către alte țări.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:17 - Accident grav pe DN 6: Un mort și trei răniți în Caraș-Severin
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”