Ziarist sub acoperire, recrutat de Statul Islamic pentru un atentat în Londra: "Orice poate merge – camion, topor, orice, dacă Allah ne ajută"

Ziarist sub acoperire, recrutat de Statul Islamic pentru un atentat în Londra: "Orice poate merge - camion, topor, orice, dacă Allah ne ajută"

Un ziarist sub acoperire de la The Sun s-a inflitrat în rândurile jihadiștilor care vor să comită atentate în Londra, după ce s-a lăsat recrutat de o persoană afiliată grupării Statul Islamic.

Recrutorul, Abu Muslim Khurasani, l-a instruit două luni pe ziaristul sub acoperire folosind aplicația de mesaje criptate Telegram, scris hotnews.ro. Printre locurile vizate pentru atacuri teroriste se află Big Ben, London Bridge sau un centru comercial major.

"Invață de la Nisa. Ia o mașină pe care o poți parca într-o zonă aglomerată, cu foarte multă lume – și o armă pe care să o poți folosi la orice moment. În timp ce stai în mașină, folosește-le pe toate (gloanțele) și apasă repede pe buton. Ambele lucruri trebuie să se întâmple rapid. Fără pauze" l-a sfătuit jihadistul pe jurnalistul înfiltrat în rândurile lor.

Ziaristul a primit și un ghid cu instrucțiuni privind contruirea unei bombe care să fie ascunsă în mașină, materiale pentru fabricarea acestora costând doar 300 de euro.

"Orice poate merge – camion, topor, orice, dacă Allah ne ajută. Ne vom aminti lucrarea ta – toate intențiile trebuie să îi servească lui Allah. El te va iubi pentru asta. Viața e foarte scurtă, ne vom întâlni în jannah (rai) în curând" era încurajat bărbatul.

Jurnalistul de la The Sun a trimis toate dovezile pe care le-a cumulat în perioada aceasta către poliția teroristă și serviciul secret MI5.

Ultima oră
17:31 - Florin Cîțu a plecat dintr-o conferință de presă, deranjat de întrebările jurnaliștilor (VIDEO)
17:26 - Ludovic Orban avertizează: „Dacă Iohannis îl va nominaliza pe Cîțu premier, va încălca Constituția”
17:26 - Suedia: Explozie într-un bloc din orașul Göteborg. Poliția ia în calcul un atac cu bombă
17:16 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 28 septembrie – 2 octombrie. Iată pentru cine se anunţă câştiguri financiare!
17:15 - Florin Cîțu: „Îi așteptăm pe cei de la USR să discutăm și să mergem cu această coaliție mai departe. Vom trage linie în momentul în care vor vota moțiunea alături de PSD sau AUR”
17:12 - Curtea de Apel Cluj a anulat ultimele Hotărâri de Guvern privind prelungirea stării de alertă și pe cea care introduce certificatul verde COVID. Decizia nu e definitivă
17:00 - Gigi Becali, pictat pe peretele unei biserici, alături de Iisus Hristos. Patronul FCSB a izbucnit în plâns când a văzut rezultatul (FOTO)
16:55 - Ludovic Orban, după decizia conducerii Parlamentului privind moțiunile de cenzură: Încă o hotărâre neconstituțională, luată de aceeași majoritate PSD – partea PNL pro-Cîțu. Penibil (VIDEO)
16:44 - Cele mai ciudate superstiții. De ce se consideră ghinion să te tunzi noaptea și de ce nu e bine să deschizi umbrela în casă
16:42 - Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi votată pe 5 octombrie. Moțiunea USR PLUS – AUR, amânată iar, contrar deciziei CCR (VIDEO)