Zile grele pentru Donald Trump: Se pregătește o revoltă împotriva lui

Zile grele pentru Donald Trump: Se pregătește o revoltă împotriva lui
foto: businessinsider.com

Liderii Partidului Republican care se opun candidaturii lui Trump la funcţia de preşedinte al SUA pregătesc o revoltă la Convenţia formaţiunii, programată în iulie. Opozanţii mizează pe schimbarea regulamentului intern şi modificarea modului de atribuire a votului. După eventualele modificări, electorii şi super-electorii ar putea oferi voturile altui candidat.

Donald Trump a obţinut deja aproape 1.500 de voturi ale electorilor. Mai are nevoie de alte 95, pentru a putea deveni candidatul Partidului Republican la preşedinţia SUA, arată B1 TV.

Numai că în partid s-a creat un curent împotriva lui. Curent care i-ar putea pune serios beţe în roate şi i-ar putea distruge visul de a a deveni cel mai puternic om din lume.

Potrivit CNN, mai mulţi membri ai partidului rebublican doresc modificarea regulamentului de acordare a voturilor electorilor cu ocazia Convenţiei republicane, programată în iulie.

Pentru modificarea modului de atribuire a voturilor, 112 delegaţi, câte doi din fiecare stat, din Comisia pentru regulamente vor trebui să susţină introducerea de noi prevederi.

În cazul în care modificările se vor realiza, electorii şi superelectorii ar putea oferi voturile altui candidat.

Se doreşte introducerea unei claze care să permită votul conform conştiinţei, a declarat un elector pentru postul de televiziune american ABC.

Remarcile demagogice şi rasiste ale lui Donald Trump sunt cele care l-ar fi făcut nepopular chiar şi în rândul propriului partid, scrie presa de peste ocean.

Urmăriți B1TV.ro și pe