Aplicația Garmin, folosită pentru monitorizarea activităților fizice, a picat. Ce spune compania despre un posibil atac cibernetic

Aplicația Garmin, folosită pentru monitorizarea activităților fizice, a picat. Ce spune compania despre un posibil atac cibernetic
sursa foto: pixabay

Aplicația Garmin folosită de milioane de persoane la nivel mondial, inclusiv de mulți români, pentru monitorizarea activităților fizice se confruntă de câteva zile cu mari probleme tehnice, care au oprit funcțiile centrale ale dispozitivelor sale să funcționeze. Toți utilizatorii care în urmă cu câteva zile au încercat să acceseze aplicația Garmin au fost întâmpinați de un mesaj care anunța că aceasta suferă de o întrerupere și că multe dintre sistemele sale sunt offline.

În condițiile în care compania nu a oferit alte detalii, pe internet au circulat zvonuri potrivit cărora informațiile personale au fost furate în timpul unui atac informatic. Confruntată cu aceste speculații, compania a informat luni că informațiile personale ale clienților ar trebui să fie sigure și că acestea vor fi disponibile normal, odată ce sistemele sale vor fi din nou online.

Actualizarea a venit pe fondul zvonurilor potrivit cărora compania a fost lovită de un atac de tip ransomware. Acest lucru a dus la temeri în rândul utilizatorilor că informațiile lor personale ar fi putut fi pierdute sau compromise astfel încât hackerii să poată avea acces la informațiile profund sensibile care sunt stocate pe serverele online Garmin.

Întreruperea a început joi, când a devenit clar că sistemele online ale Garmin au fost blocate. Dispozitivele Garmin nu sunt în măsură să se sincronizeze cu aplicația de pe telefon a companiei – împiedicând monitorizarea exercițiilor.

De atunci Garmin a indicat că întreruperea afectează instrumentele sale Pilote Garmin, care sunt folosite de aviatori pentru a călători în siguranță în întreaga lume. Inițial, compania a spus puțin despre probleme și apoi a confirmat că suferă de o criză. Nu a dat nicio indicație despre cauza problemei sau când ar putea fi rezolvată.

Acum a publicat noi informații asigurându-i pe utilizatori că datele lor personale par să fie în siguranță.

„Deși Garmin Connect nu este accesibil în timpul întreruperii, informațiile despre activități și date privind sănătatea colectate de pe dispozitivele Garmin în timpul întreruperii sunt stocate pe dispozitiv și vor apărea în Garmin Connect după ce utilizatorul își sincronizează dispozitivul”, se arată într-un răspuns al companiei.

„Garmin nu are nicio indicație că această întrerupere a afectat datele dvs., inclusiv activitatea, plata sau alte informații personale”, continuă.

Compania a mai spus că „lucrează cât mai repede” pentru a restabili serviciul în timpul întreruperii.

De asemenea, a confirmat faptul că serviciul său inReach – care folosește tehnologia satelitului pentru a permite oamenilor să țină legătura atunci când se află în locații îndepărtate sau greu accesibile – sunt „complet funcționale și nu sunt afectate de întrerupere”.

Tags:
Ultima oră