Așa poți să încarci telefonul mobil când nu ai curent. Este trucul ieftin pe care îl folosesc tot mai multe persoane

Așa poți să încarci telefonul mobil când nu ai curent. Este trucul ieftin pe care îl folosesc tot mai multe persoane
Foto: Pixabay.com

Numeroase persoane experimentează momentul în care rămân fără baterie la telefon și nu sunt acasă. Este un incident des întâlnit și, din păcate, i se poate întâmpla oricui. Există totuși metode prin care îți poți încărca telefonul fără să ai nevoie de o priză.

Smartphoneurile rămân cel mai ușor fără baterie, având în vedere că au o mulțime de funcții și aplicații, pe care fiecare dintre noi le folosește în mod constant.

Când rămâi fără baterie la telefon și nici nu ai o priză în apropiere, există câteva trucuri la care poți apela.

Cum încarci telefonul mobil când nu ai curent

Pe lista de trucuri și metode se numără câțiva pași simpli, la care poate apela oricine:

Cablul USB și un computer

Laptopul este o sursă de energie la care îți poți încărca telefonul, în cazul în care ai rămas fără baterie. Spre exemplu, dacă laptopul este încă încărcat, îți poți alimenta și telefonul mobil de la el, cu ajutorul cablului USB.

Sigur că, în unele cazuri, viteza de încărcare va fi mai lentă comparativ cu timpul scurt pe care îl ai de așteptat când telefonul se încarcă la priză, dar este o variantă utilă dacă telefonul mobil s-a descărcat și s-a închis.

Încărcarea la mașină

Dacă sunteți cu mașina, iar telefonul mobil a rămas fără baterie, o soluție eficientă și mai ales simplă este încărcarea la mașină.

Puteți ține un încărcător USB în mașină, iar atunci când aveți nevoie doar îl conectați în portul USB, apoi la telefon și porniți motorul.

Bateria telefonului s-ar putea să se încarce mai greu, dar cu siguranță va fi mai mult mai bine decât să rămâneți cu telefonul închis până când ajungeți acasă.

Bateria portabilă

O soluție extrem de practică este și bateria portabilă. O puteți pune în mașină, în geanta sau în ghiozdan și vă puteți încărca telefonul oricând doriți.

În funcție de putere, o baterie externă va fi suficientă pentru 3 până chiar la 8 încărcări.