Cardurile bancare, ținta hoților în pandemie. Cum poți rămâne fără bani în cont, în doar câteva secunde

Cardurile bancare, ținta hoților în pandemie. Cum poți rămâne fără bani în cont, în doar câteva secunde
Foto: Pixabay.com

În timpul pandemiei, numărul fraudelor bancare a explodat, iar cardurile sunt una dintre cele mai simple metode prin care românii pot cădea pradă hoților.

Digitalizarea face ca acestea să fie din ce în ce mai vulnerabile, iar posesorii pot rămâne fără bani în cont în doar câteva minute.

Experții precizează că fraudele bancare se pot realiza în momentul în care cardurile bancare au fost deja compromise.

Cum se realizează fraudele bancare și cât de ușor poți rămâne fără bani pe card

„Un număr mare al tranzacțiilor de fraudare sunt reușite ca urmare a compromiterii cardurilor clienților. Este un procent de aproximativ 59%, iar ponderea sumelor pierdute de către clienți este de 54% din totalul sumelor inițiate.

Este un fenomen care poate fi întâmpinat prin educație financiară și digitală, prin informare și conștientizarea riscului de fraudă, astfel încât clienții să își protejeze datele confidențiale și să evite să devină victima unei fraude bazate pe inginerii sociale”, precizează specialiștii, pentru Playtech.ro.

Trei lucruri pe care le poți face ca să nu cazi pradă fraudelor bancare

În 2021, fraudele bancare pot fi evitate cu ajutorul unor lucruri simple precum:

Nu răspundeți mesajelor care solicită informații personale

Nu accesați link-uri primite prin e-mail sau pe diverse rețele sociale

Niciodată nu comunicați date aferente cardului precum: codul PIN, CVV2 sau CVC de pe spatele cardului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:49 - AEP a trimis mai multe probe Parchetului General, care arată banii băgați în campania electorală a lui Călin Georgescu: „Atestă că nu a fost o campanie cu finanțare zero” (VIDEO)
17:44 - Daniel Breaz, despre dosarul care îl vizează pe Horațiu Potra: „Pe mine mă frapează faptul că Georgescu avea nevoie de această pază”
17:08 - Marian Vanghelie, trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul Economat. Fostul primar, acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Prejudiciul este de sute de milioane de lei
17:02 - Crimă în Sectorul 5 al Capitalei. Mama agresorului a sunat la 112 pentru a anunța fapta
16:56 - Gheorghe Ialomițianu: „Acest Guvern trăiește din împrumuturi și vă dați seama ce dobânzi plătim” (VIDEO)
16:51 - Bogdan Matei (PSD), despre problemele cauzate de softul Casei de Pensii: Sunt foarte multe probleme și, din păcate, pensionarii au de suferit. Statul român, prin anumite instituții ale sale, nu este pregătit de digitalizare (VIDEO)
16:42 - Amenzi uriașe în urma controalelor ANSVSA din supermarketuri și hipermarketuri. Ce nereguli au găsit inspectorii în magazine
16:21 - IPJ Brăila rămâne în continuare șără șef: Note de 2,66 și 4,81 obținute de cei doi candați la concursul de ocuparea postului
16:04 - Călin Georgescu a recunoscut, într-un final, că a fost la herghelia de la Ciolpani, sâmbătă seara, alături de Horațiu Potra. “Eu am fost acolo pentru că m-au solicitat ei”
15:58 - Reacțiile tricolorilor după ce și-au aflat adversarii din preliminariile CM 2026. Ianis Hagi: „Atât am de zis!”