Donald Trump pregătește lansarea propriei rețele sociale. TRUTH Social „va înfrunta tirania giganților tehnologici”

Donald Trump pregătește lansarea propriei rețele sociale. TRUTH Social „va înfrunta tirania giganților tehnologici
Fostul președinte al SUA, Donald Trump / Foto: Hepta.ro

Donald Trump încă este cenzurat în social media, de giganții din domeniu. După violențele din ianuarie, de la Capitoliu, respectiv închiderea conturilor fostului președinte, Trump a anunțat că-și va deschide propria platformă digitală, asemănătoare cu Facebook sau Twitter.

În această săptămână, fostul președinte al SUA a venit cu noi informații despre lansarea rețelei sociale. Ea se va numi TRUTH Social, care „va înfrunta tirania giganților tehnologici” și pe care Trump îi acuză că reduc la tăcere vocile de opoziție din SUA, informează CNBC.

De asemenea, trustul Trump Media & Technology Group (TMTG), condus de către Donald Trump, va lansa și un serviciu video-on-demand, care va conține inclusiv știri și podcasturi.

„Toată lumea mă întreabă de ce nu ţine cineva piept giganţilor tehnologici. Ei bine, vom face asta curând”, a declarat Donald Trump.

Când va fi lansată TRUTH Social, platforma lui Donald Trump

Versiunea beta a TRUTH Social va fi lansată în luna noiembrie și va fi disponibilă oficial, la nivel național, în primele trei luni din 2022, potrivit TMTG.

În primăvară, în luna mai, Trump a mai lansat și „From the Desk of Donald J Trump”, un blog care a fost închis după aproximativ o lună. Jason Miller, consilier al fostului președinte, a declarat la acea dată că blogul era „doar auxiliar al eforturilor” la care se lucrează.

Donald Trump intenționează să concureze cu gigantul Facebook. Omul de afacere intenționează să fuzioneze TMTG cu o altă companie listată la Nasdaq. Astfel, proiectul lui Trump ar urma să fie listat la bursă.

În urmă cu câteva luni, consilierul Jason Miller a lansat și el o companie social media, numită Gettr, care funcționează pe modelul Twitter.

Între timp, Trump se află în procese cu marii jucători din social media.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană